Deprem Simülasyon Aracı, Hakkari'de

Deprem Simülasyon Aracı, Hakkari'de

Hakkari'de kurulan simülasyon aracında vatandaşlara deprem anında yapmaları gerekenler hakkında uygulamalı eğitim verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cumhuriyet Caddesi'ne kurulan Deprem simülasyon aracında vatandaşlara deprem anında yapmaları gerekenler hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan ''Afete Hazır Türkiye'' projesi kapsamında olası doğal afetlere karşı farkındalık oluşturmak ve afet bilicini halkın tüm kesimlerine yaymak amacıyla Hakkari'de görevlendirilen Deprem Simülasyon Tırını ziyaret etti.

Vali Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin ve kurum müdürleriyle birlikte ziyaret ettiği Deprem Simülasyon Tırında verilen eğitimler ile ilgili AFAD İl Müdürü Özgür Bostancı ve ilgililerden bilgi aldı.

Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra görevliler tarafından Deprem Simülasyon Tırında uygulanan 6.4 şiddetindeki depremi yaşadı. 

Yaklaşık 3 gündür Hakkari'de görevli bulunan Deprem Simülasyon Tırında vatandaşlara deprem, sel, heyelan ve çığ gibi olası doğal afetlere karşı eğitimler verilerek bilinçlendiriliyor.

AFAD ekibine bu eğitimlerden dolayı teşekkür eden Vali Toprak, daha sonrada burada buluna vatandaşlar ile toplanan çocuklarla bir süre sohbet etti.

2-549.jpg1-599.jpg3-455.jpgdsc_1864.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.