Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yıkılan binalardan şu ana kadar 7 kişi canlı olarak kurtarıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Twitter hesabından kurtarılan kişilerle ilgili bilgilendirmeler yapıyor.

AFAD’ın açıklamasına göre bölgede görev yapan arama kurtarma ekipleri ilk olarak Elazığ merkezdeki Mustafa Paşa mahallesinde yıkılan bir binadan 6 kişiyi sağ olarak kurtardı.

Yine AFAD’ın açıklamasına göre Gezin’de yıkılan bir binada devam eden çalışmalarda da bir kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişinin hamile bir kadın olduğu belirtildi.

Mustafa Paşa Mahallesi'nde kurtarılanlardan birinin 12 yaşında bir çocuk olduğu belirtiliyor. Ancak Miraç Dişli adındaki 12 yaşındaki çocuk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir yandan saatler ilerlerken diğer yandan bölgede havanın çok soğuk olması enkaz altında kalanların yaşam şartlarını daha da zorlaştırıyor.

#Elazığ merkezde bulunan Mustafa Paşa mahallesinde görev yapan arama kurtarma ekiplerimiz bir kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır.

Elazığ’ın Sürsürü mahallesinde de arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Depremin etkilendiği bölgelerde AFAD ekipleri dışında belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının da arama kurtarma ekipleri faaliyetlerine devam ediyor.

Deprem Bölgesinde Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.