Demirtaş'tan Perinçek'e: Kazan HDP'yi ben kapatacağım

Demirtaş'tan Perinçek'e: Kazan HDP'yi ben kapatacağım

Selahattin Demirtaş, seçilirse HDP'yi kapattıracağını açıklayan ve Partisi hep barajın altında kalıp ne Milletvekili ne de bir belediye kazanamayan Vatan Partisi'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e yanıt verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Doğu Perinçek'in 100 bin imzayı, YSK'nın tanıdığı sürenin son gününde tamamlayarak aday olabilmesinin ardından başlattığı kampanyasındaki vaatlerinden biri HDP'yi kapatmaktı.

Vaadi HDP'yi kapatmaktı

12 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlediği toplantıda konuşan Perinçek, "HDP'yi PKK'ya bağlı olmakla" suçlayarak, "Cumhurbaşkanı seçilince, Siyasî Partiler Kanunu'nun 100. Maddesinin (b) fıkrası uyarınca, Bakanlar Kurulu Kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle Yargıtay Başsavcılığına başvuruda bulunacak ve HDP'nin kapatılması için dava açılmasını talep edeceğiz. Bu konudaki talepnamemiz hazırdır" demişti.

Demirtaş'tan yanıt: 'Siz kazanırsanız kendimiz kapatacağız'

Perinçek'in bu vaadine HDP'nin hapiste bulunan eski Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tan esprili bir yanıt geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Perinçek'e yanıt yazan Demirtaş, "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız" dedi.

1-018.png

Perinçek de sosyal medyadan karşılık verdi

Demirtaş'ın bu mesajının ardından Doğu Perinçek de sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. Perinçek bu kez de şunları ileri sürdü: "HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu. Onlara güvenmekten vazgeçin sizi kurtaramazlar. Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz. Mehmetçiğe kurşun sıkma, Aybüke öğretmenleri katletme, toprağımıza mayın döşeme özgürlüğü yok. Her durumda Türkiye'nin geleceğinde HDP yok. HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır. Türk de biziz Kürt de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz!"

u-002.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.