Demirtaş'tan organ bağışı çağrısı

Demirtaş'tan organ bağışı çağrısı

HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden organ bağışı çağrısı yaptı. Kendisinin organlarını çok daha önceden bağışladığını belirten Demirtaş, "2015 seçimleri öncesine denk geldiği için, o dönem paylaşmamıştık" dedi.

İki yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tahliye edilmesi yönünde karar aldığı Selahattin Demirtaş, bu kez sosyal sorumluluk projesi için harekete geçti. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Twitter hesabından yayınladığı videoyla, organ bağışı konusunda çağrıda yaptı.

Aslında ben, çok daha önce organlarımı bağışlamıştım. 2015 seçimleri öncesine denk geldiği için, o dönem paylaşmamıştık. Şimdi bu vesileyle paylaşıyor ve herkese, organlarını bağışlamalarını tavsiye ediyorum.

Demirtaş söz konusu videoda, “Çözüm yaşamak sloganıyla yola çıkan Can Kardeşim projesine destek veriyor ve organlarımı bağışlıyorum. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Videoyla birlikte yayınlanan kısa mesajda ise Demirtaş “Aslında ben, çok daha önce organlarımı bağışlamıştım. 2015 seçimleri öncesine denk geldiği için, o dönem paylaşmamıştık. Şimdi bu vesileyle paylaşıyor ve herkese, organlarını bağışlamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.