Demirtaş'tan Akşener’e açık mektup

Demirtaş'tan Akşener’e açık mektup

Demirtaş’tan Akşener’e: Seçmenler bir arada durabiliyorken siyasi öncüler de topluma layık olmalı

Cezaevinde bulunan HDP’li siyasetçi Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yazdığı mektubu paylaştı.

“Sayın Genel Başkan, bu mektubu HDP seçmeni kimliğimle kaleme alıyorum” diye başlayan Demirtaş, HDP seçmeninin oyuna ve desteğine talip olup HDP’yi kurumsal olarak muhatap almama politikasını eleştirdi, “[Eğer böyle] diyorsanız hemen belirtmeliyim ki, tıpkı diğer partilerin seçmenlerinin yaptığı gibi ben de siyasi haklarımı koruma görevi ve sorumluluğunu HDP’ye vermiş bulunuyorum. Dolayısıyla çok güvendiğim HDP yönetiminin kararı hangi yönde olursa benim de oy tercihim aynı yönde olacak” dedi.

Demirtaş Akşener’e “Size hak olan müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil? HDP’nin oy vereceği Cumhurbaşkanı adayı ile müzakere yapmasının nasıl bir sakıncası olabilir?” diye sordu.

Demirtaş sorularına şöyle devam etti:

“HDP'nin bakanlık isteği olmamasına rağmen bazı arkadaşlarınız “HDP'ye bakanlık vermeyiz” diyerek biz HDP'li seçmenleri incitmiş, ötekileştirmişti. Şimdi bu arkadaşlarınız HDP seçmeninin oylarıyla bakanlık koltuklarına oturmaya adaylarsa bizi ikna etmeniz gerekmez mi?

“HDP demokratik ilkeler dışında herhangi bir talepte bulunmadığını açıklamasına rağmen “HDP ile diyaloğu CHP kurabilir ama taviz verilemez, talepleri de bu masaya getirilemez” dediniz. Demokratikleşmeye dair talepleri taviz olarak mı görüyorsunuz?

“Eğer iktidar olursanız ve HDP'nin talepleri sizin masanıza gelmeyecekse bize hangi masayı öneriyorsunuz? Elli yıldır yapıldığı gibi bizi yine “terörle mücadele masasına” mı yönlendirmeyi düşünüyorsunuz?”

Demirtaş son olarak İYİ Parti ve HDP seçmenlerinin sokakta yan yana yaşadığını söyledi ve “Seçmenler arasında bir arada durmakla ilgili hiçbir sorun yokken siyasi öncülerin de topluma layık olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.