Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin HDP'den kritik açıklama

Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin HDP'den kritik açıklama

Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'den de açıklama geldi.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 26 Kasım günü tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde fenalaştığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır” dedi.

Aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmedi’

Aygül Demirtaş Twitter üzerinden şu bilgileri paylaştı: “Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Ancak Demirtaş, aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmemiştir. Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir. Selahattin Demirtaş’ın siyasi rehineliği, neredeyse yaşam hakkına yönelik bir müdahaleye dönüştürülmek istenmektedir. Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar. Durumu yakından izliyoruz. Avukat arkadaşlarımız Edirne’de, 24 saat süreyle gelişmeleri takip ediyorlar.”

Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'den de açıklama geldi. 

HDP'den yapılan açıklamalar şu şekilde:

 

Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından verilen bilgilere ilişkin hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırıyoruz. 

Sayın Demirtaş’ın sağlığına ilişkin son durum nedir? 
Neden hastaneye sevki yapılmamıştır? 

Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir. 

Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne Cezaevine hareket edeceklerdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.