Demirtaş'a ‘Siyasi Cesaret Ödülü’

Demirtaş'a ‘Siyasi Cesaret Ödülü’

Almanya merkezli uluslararası İlerici İttifak (Progressive Alliance), ‘2019 Özel Siyasi Cesaret Ödül’ bu yıl Selahattin Demirtaş’a verilecek.

Bianet’ten Ruken Tuncel’in haberine göre, dünyada 140 ülkeden sosyal demokrat, ilerici siyasi parti ve kuruluşun içinde yer aldığı, 2013'te Almanya'da kurulan İlerici İttifak (Progressive Alliance), “2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü”nü bu yıl Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verecek.

ÖDÜL, 15 KASIM’DA STOCKHOLM’DE VERİLECEK

HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, Bianet'e yaptığı açıklamada İlerici İttifak'ın 15 Kasım’da Stockholm’de yapacağı toplantıda Demirtaş’a ödül vereceğini söyledi.

Demirtaş'ın 18 Eylül'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'de görülen duruşmasına da değinen Özsoy, şöyle konuştu:"Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Selahattin Demirtaş'ın duruşmasında üçüncü taraf olarak dahil olmuş ve Selahattin Başkanın lehine güçlü bir savunma yapmıştı. Farklı yerlerden birçok destek söz konusu. Fakat AKP-MHP ittifakı dışardan gelen bütün eleştirilere ve yerine getirilmesi gereken tüm uygulamalara kendini kapatmış durumda. Bu da sadece mevcut iktidarın değil, dışarda Türkiye'nin de imajını çok fazla zedeliyor."

İLERİCİ İTTİFAK NEDİR?

İlerici İttifak, 22 Mayıs 2013'te Almanya'nın Leipzig kentinde kuruldu. İlerici İttifak'ın dünya çapında 140 üyesi bulunuyor. Türkiye'den ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve HDP üyeler arasında yer alıyor. İlerici İttifak’ın başlıca ilkeleri demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi. İlerici İttifak ağına dahil olan siyasi partiler, partilerin yapısı ve organizasyonu, seçimlerin yönetilmesi, seçim kampanyaları ve küresel politikaların geliştirilmesinde bilgi paylaşımında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum