Demirtaş Twitter'dan seslendi

Demirtaş Twitter'dan seslendi

'Seher' isimli öykü kitabı bugün yayınlanan Selahattin Demirtaş tutuklandıktan sonra ilk kez Twitter'dan paylaşımlarda bulundu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş avukatları ve parti yöneticileri aracılığıyla sosyal medya hesabını aktifleştirdi. Gözaltına alındığı 3 Kasım 2016 tarihinden bu yana ilk defa hesabı aktif hale gelen Demirtaş ilk mesajında, “Merhaba değerli arkadaşlar. Zaman zaman buradan sizlere seslenmeye çalışacağım” dedi.

Tutuklandıktan 10 ay sonra sosyal medyadan iletilecek görüş, öneri ve eleştirileri arkadaşlarının derleyip kendisine ileteceğini belirten Demirtaş, “Sağlığımın çok iyi, moralimin çok güçlü olduğunu bilmenizi isterim” dedi.

Bir diğer mesajında ise Demirtaş, “Faşizm halklarımız üzerinde bir tehdit olmaktan çıkana dek, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlı ve cesur bir şekilde yürüteceğiz. Hepinize kucak dolusu selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum.Mutlaka kazanacağız…” mesajlarını paylaştı.

 

2- Bana buradan ileteceğiniz görüş, öneri ve eleştirilerinizi arkadaşlarım derleyip bana iletecekler.

4- Faşizm halklarımız üzerinde bir tehdit olmaktan çıkana dek, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlı ve cesur bir şekilde yürüteceğiz.

Demirtaş son mesajını 3 Kasım 2016'da 'kapımdalar' diye paylaşmıştı:

 

Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar

'SEHER' BUGÜN RAFLARDA

 Demirtaş’ın on iki öyküden oluşan Seher adlı öykü kitabı bugün itibariyle kitapçılardaki yerini aldı. Dipnot Yayınları, bu öykü kitabıyla beraber Demirtaş’ın cezaevinde yaptığı iki resmi de kitap ayracı olarak okurlara armağan ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.