Demirtaş tutuklandığı dosyadan hâkim karşısında

Demirtaş tutuklandığı dosyadan hâkim karşısında

HDP eski Eş Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı dava için HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanmasına yol açan davanın duruşması için Edirne Cezaevi’nden Ankara’ya getirildi.

19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ‘güvenlik’ ve Ankara Adliyesi’ndeki salonun küçük olması gerekçeleriyle Sincan Cezaevi Kampüsü içinde yer alan duruşma salonuna alındı.
 
HEYET DURUŞMAYA ALINMADI: Yurt dışından gelen ve aralarında Filistin mücadelesinin sembol isimlerinden Leyla Halid’in de olduğu siyasetçiler ile hukukçulardan oluşan 25-30 kişilik heyetin duruşmaya girmesine izin verilmedi. Duruşma salonuna milletvekili ve avukatlar dışında 55 kişi alındı. 
 
100’e yakın avukatın savunması beklenen Demirtaş’ın duruşmasını yeni Eş Başkan Pervin Buldan ve çok sayıda milletvekilinin izlemesi bekleniyor.
 
142 YILLA YARGILANIYOR
 
Demirtaş, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasına, güvenlik gerekçesiyle getirilmemiş, SEGBİS ile ifade vermeyi de reddetmişti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Demirtaş’ın bugün görülecek duruşmaya getirilmesi yönünde karar vermişti. Böylece Demirtaş, tutuklu yargılandığı ana davada duruşma salonunda ilk kez hazır bulunacak.
 
Demirtaş, ‘terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘örgüt propagandası’ ile ‘suç ve suçluyu övme’ iddialarıyla 142 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum