Dedeağaç’a yeni ABD yığınağı!

Dedeağaç’a yeni ABD yığınağı!

ABD, doğu Avrupa’da Rusya tehdidine karşı yürüttüğü ‘Atlantik Çözümü’ operasyonu çerçevesinde Türkiye sınırına 50 km ötedeki Yunanistan’ın Dedeağaç limanına yüzlerce tanktan oluşan yığınak yaptı. ABD’li yetkililer Dedeağaç’ın önemli bir liman haline geldi

ABD, Türkiye sınırına yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Yunanistan’ın Dedeağaç (Aleksandrupolis) limanına son günlerde yeni askeri sevkiyat yaptı.

ABD’nin bir yandan, Rusya’nın Avrupa’daki etkinliğini sınırlamak amacıyla gerçekleştirdiği “Atlantik Çözümü” (Atlantic Resolve) operasyonu çerçevesinde, Balkan ve Doğu Avrupa ülkelerine göndereceği tank ve zırhlı araçlar Dedeağaç limanına gelmeye başlarken, diğer yandan, ilkbahardan beri devam eden “Defender Europe” tatbikatına katılan zırhlı araç, helikopter ve personel ABD’ye dönüş için limanda bekliyor.

“Atlantik Çözümü” çerçevesinde, aralarında M1A2 Abrams tipi tank ve Bradley tipi zırhlıların bulunduğu 400 araç ve konteyner Dedeağaç limanına boşaltıldı. Amerikalı askeri yetkililer, Abrams ve Bradley gibi ağır taşıtların, hiçbir sorun çıkmadan limana boşaltılmalarından memnuniyet duyduklarını belirttiler.
ABD ordusu 598’inci Ulaştırma Tugayı Komutanı Albay Joshua D. Hirsch “Bu operasyon, Yunan müttefiklerimiz ile birlikte, Dedeağaç limanının olanaklarından yararlanmamız gayretlerinin doruk noktasıdır. Ekipmanın sadece hacmi değil, türü de önemlidir. Bu limanı, Abrams tankları ve Bradley zırhlılarını, paletli araçların sevkiyatında ilk kez kullandık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.