Dede, Yüksekova'daki görüntüleri Bakan Soylu'ya sordu

Dede, Yüksekova'daki görüntüleri Bakan Soylu'ya sordu

HDP Hakkari milletvekili Dr. Sait Dede, Yüksekova ilçesinde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

HAKKARİ OBJETİF HABER

HDP Hakkari milletvekili Dr. Sait dede, 9 Ağustos tarihinde çeşitli Twetter hesaplarında paylaşılan ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Çobanpınar köyü kırsalında icra edilen operasyon sırasında çekildiği ileri sürülen görüntüleri meclise taşıdı. 

Dede, konu ile ilgili olarak hazırladığı şu soruların İçişleri Bakan’ı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılmasını istedi.

-Bakanlığınızın söz konusu görüntülerden bilgisi var mıdır? 

-Söz konusu vidolarda görünen kamuflajlı kişiler kolluk gücü müdür?

-Yaşanan bu insanlık dışı olaya ilişkin bakanlığınız tarafından herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

-Görüntülerde cesedi tekmeleyen ve iple çeken kişiler kimlerdir? 

-Türk Ceza Kanunun 130. Maddesi gereğince, bir ölünün ceset veya kemiklerine tahkir edici fiillerde bulunan kişinin cezalandırılacağı açıkça belirtilmiştir. Bu bağlamda bu kişiler hakkında bakanlığınız tarafından herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

-Bu insanlık dışı görüntüleri sosyal medya üzerinden yayarak halk arasında kin ve düşmanlık oluşturmaya çalışan söz konusu twitter hesaplarına ilişkin başlattığınız herhangi bir soruşturma veya söz konusu kişilerin cezalandırılması için yapılan bir tahkikat var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.