DBP'nin 5. Olagan Kongresi yapıldı

DBP'nin 5. Olagan Kongresi yapıldı

DBP’nin yeni Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır oldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 5. Olağan Kongresi, Dünya Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda başladı. 

Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Leyla Güven ve Bedran Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Program Kongre Komisyonu adına DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç'ın açılış konuşması ile başladı.

Ardından DBP'nin geldiği demokratik siyaset ve direniş geleneğine dair sinevizyon gösterimi yapıldı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin divan başkanı seçilmesinin ardından demokrasi, özgürlük ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Kısa bir konuşma yapan HDP'li Mehmet Rüştü Tiryaki, "Tarihi ve zor bir dönemden geçiyoruz. Kürtler ya kimliksiz bir yüzyıl daha yaşayacak ya da bu tarihi haksızlığa son verecek. Emin olun bundan yüzyıl sonra bu günler Kürtler ve birlikte yaşadıkları halklar tarafından en önemli dönemeç olarak kabul edilecek. Bu tarihi sorumluğu ya yerine getireceğiz ya yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Konukların konuşmaları ile devam eden kongrede, mevcut yönetim raporlarının okunması ve sunulacak önergelerin oylanmasının ardından DBP'nin yeni eş genel başkanları ve yönetim kurulları seçildi. 

Tek liste ile girilen kongrede Aydeniz ve Bayındır, DBP’nin yeni Eş Genel Başkanları seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.