DBP ve HDP'den insan hakları günü mesajı

DBP ve HDP'den insan hakları günü mesajı

HDP ve DBP Hakkari İl Örgütleri 10 Aralık İnsan Haklarının 70. Yıl dönümü nedeniyle ortak bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirisi kabul edilişinin 70. Yıl dönümü. vesilesiyle HDP ve DBP Hakkari il örgütleri de gün nedeniyle insan haklarına saygının önemine vurgu yapıldı. 

İnsanların kısıtlanamayacak bazı hakları güvence altına alındığına işaret edilen açıklamada, “10 Aralık 2018 günü BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul ve ilanının 70. Yıldönümüdür. Bir daha savaşların sebep olduğu acıların yaşanmayacağı,  barışın egemen olacağı bir dünya için, daha İkinci Dünya Savaşı sürerken Birleşmiş Milletler örgütü fikri ortaya atılmış ve girişimler başlamıştı. Bugün BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 70. yıl dönümündeyiz. Uluslararası bildirgenin, insanın doğuştan kazandığı hakların dokunulmazlığını ve kutsallığını koruma altına aldığını bu vesileyle yeniden hatırlatma ihtiyacı hissederken, taraf devletleri, başta yaşam hakkı ve işkence yasağı olmak üzere insan hakları ihlallerine karşı önleyici bir duyarlılığa sahip olmaya ve sözleşmenin yükümlülüklerini hiçbir istisnai duruma mahal vermeden yerine getirmeye davet ediyoruz.” denildi 

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verlildi: "OHAL rejiminin uygulanmasından bu yana, toplanma ve gösteri hakkına yönelik müdahaleler, haksız gözaltı ve tutuklamalar düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, konut dokunulmazlığı, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, ekonomik ve sosyal haklardaki kayıplar gibi pek çok değişik ve kategorik konularda ihlaller açığa çıkmıştır. Bu süreçte ifade ve örgütlenme hürriyeti, Valilikler ve Kaymakamlıklarca alınan yasaklama kararlarıyla bir bütün olarak baskı altına alınmıştır. İnsan Hakları Beyannamesinin duyarlığı ile tüm bireylerin ve kurumların haklarını savunup bu bilinçte olması, insan olmanın ve insan onurunu korumanın ön şartıdır.
Parti olarak bu bilincin ve yaşam tarzının tüm Dünyada hayat bulmasının savunucu olduğumuz belirtir saygılar sunarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.