DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan serbest bırakıldı

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan serbest bırakıldı

Adana'da gözaltına alınarak Siirt’ e götürülen DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Adana'da gözaltına alınarak Siirt’ e götürülen DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. 

HDP Adana İl Örgütü’nün “Durmayalım Dur Diyelim” sloganıyla düzenlediği halk buluşmasına katıldıktan sonra kaldığı evde 12 Ağustos’ta yapılan baskınla gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan götürüldüğü Siirt'te mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme heyeti Arslan'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve “gizlilik” kararı alınan soruşturma kapsamında Arslan ve aralarında DBP MYK üyelerinin de bulunduğu 14 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.