Davutoğlu'dan Erdoğan'a anında yanıt

Davutoğlu'dan Erdoğan'a anında yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin 18. yıl kutlamaları nedeniyle ATO'da yaptığı konuşmada Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'yu kast ederek, "Esameleri okunmayacak" demişti. 

Erdoğan'a yanıt Sakarya'da Sakarya Dostları Platformu'nda konuşan Davutoğlu'dan geldi. Davutoğlu, isim vermeden Erdoğan ve çevresinin 'hain' benzetmelerine tepki gösterdi ve, "Ben bu ülkenin başbakanlığını yaptım. Seçilerek geldim kimse bana hain diyemez" dedi. 

"Kim ne derse desin bu gidişe itirazımız var" tepkisi gösteren Davutoğlu, "Kumpaslar kurulduğunda, bu parti bölünmesin diye başbakanlık makamını arkamıza bakmadan terk ettiğimizde mi hain olduk. Buradan meydan okuyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'ın, partisinin 18. yıl kutlamalarında yaptığı "Ömerler arıyoruz" çıkışına atıfta bulunan Davutoğlu, "Hesap soranlar hesap sordukları için hain olacaksa 'Ömerler arıyoruz' diyenlerin Hz. Ömer’i hatırlaması gerek" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı, "Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ileriki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın" dedi.

Erdoğan, "Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır" diye konuştu. 

Erdoğan, Gül, Babacan ve Davutoğlu'yu isim vermeden eleştirdiği konuşmasında, "Tam 18 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında AK Pati'nin kuruluşunu ilan etmiştik. Hamdolsun AK Parti 18. yaşına ulaştı. Partimiz artık yeni bir safhaya gelmiştir. Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu" dedi.

"Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır" diyen Erdoğan, "Bugün partimizden giren liseli ve üniversiteli gençlerimiz yarın yarın aynı görevleri devralacaklardır. Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.