Dağlık Karabağ'da son durum

Dağlık Karabağ'da son durum

Azerbaycan ile Ermenistan arasında statüsü uyuşmazlık konusu olan Dağlık Karabağ bölgesinde Pazar günü başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın, Ermenistan ile Azerbaycan dışişleri bakanları arasında görüşmelere ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Reuters ajansının bakanlıktan yapılan açıklamaya dayandırdığı habere göre Lavrov, Azerbaycan ile etnik Ermeni güçler arasındaki çatışmada arabuluculuk için Rusya'nın hem bağımsız bir şekilde hem de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) önderliğinde oluşturulan Minsk Grubu temsilcileriyle birlikte çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Daha önce de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesine verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmişti. Pakistan ve Afganistan'a da teşekkür eden Aliyev, Azerbaycan ordusunun dışarıdan yardıma ihtiyacı olmadığını söyledi.

Fransız haber ajansı AFP, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 98'e çıktığını aktarmıştı.

Dağlık Karabağ, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınıyor. Ancak Azerbaycan'ın topraklarının yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen Dağlık Karabağ ve civarındaki bazı bölgeler, 1990'ların başından bu yana Ermenistan işgali altında bulunuyor.

Dağlık Karabağ

Bölgede 1991 yılında 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' ilan edildi. Ancak burayı uluslararası alanda Ermenistan dahil hiçbir ülke tanımadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.