Dağlık Karabağ'da gerilim tırmanmaya devam ediyor

Dağlık Karabağ'da gerilim tırmanmaya devam ediyor

Dağlık Karabağ'da çatışmalar pazartesi günü de devam ederken Azerbaycan ve Ermenistan'ın bölgeye ağır silahlar yerleştirdiği açıklandı.

Azeri Savunma Bakanlığı Ermeni güçlerin Fuzuli, Cebrayıl, Ağdere ve Terter bölgelerine karşı saldırı başlatarak kaybettiği toprakları geri almaya çalıştığını söyledi.

Bakanlık, bu sabah çatışmaların Fuzuli kentinde yoğunlaştığını ve Daşkesen bölgesinin Ermeni güçler tarafından topçu ateşine tutulduğunu söyledi.

Ermenistan, Bakü'den gelen açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söylerken, gece boyunca çatışmaların sürdüğünü ifade etti. Erivan, Dağlık Karabağ güçlerinin temas noktalarında Azeri güçlerini geri itmeyi başardığını iddia etti.

2016'dan bu yana bölgede yaşanan en sert çatışmalar tarafları savaşın eşiğine getirdi. Dağlık Karabağ pazartesi günü 16 asker ve sivilin bölgede hayatını kaybettiğini duyururken, Azeri yetkililer Ermenistan hava saldırısında 5 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Azerbaycan yüzlerce kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Dağlık Karabağ, Azerbaycan sınırları içinde bulunuyor ancak etnik Ermeniler tarafından yönetiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.