Dağ keçilerini avlayanlara 42 bin para cezası

Dağ keçilerini avlayanlara 42 bin para cezası

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde dağ keçilerini avlayan 2 kişi, 42 bin TL para cezası kesildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Pülümür ilçesinde, koruma altındaki dağ keçilerini avlayan A.A. ve S.Y., gözaltı alına alınmıştı. A.A ve S.Y., dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. İki kişiye, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından toplam 42 bin TL para cezası kesildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan iki kişi, adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye gönderildi. Burada ifadeleri alınan iki kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
NE OLMUŞTU?

 
Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyünde geçen cumartesi kaçak avlanan 2 kişi, nesli tükenmekte olan, koruma altındaki dağ keçisini avlamıştı. İkili, kendilerine engel olmaya çalışan ve cep telefonu kamerasıyla görüntü çeken köy sakinini ise dövüp, cep telefonunu gasp ederek kaçmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu Erzincan'da ikamet ettikleri tespit edilen A.A. ve S.Y. gözaltına alınarak, Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum