Cumhurbaşkanın kararı Hakkarilileri sevindirdi

Cumhurbaşkanın kararı Hakkarilileri sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası düşük riskli iller için yaptığı açıklamalar, vaka oranının en az olduğu Hakkari'de sevinçle karşılandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını canlı yayında izleyen Hakkarililer, karar sonrası çok mutlu olduklarını söyledi. Düşük riskli grupta yer alan kentte, halk yine de tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek, bundan sonrada maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Kentte lokanta işleten İbrahim Aşan, alınan karardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok sevinçliyiz, mutluyuz. Sayın valimiz ve emniyet müdürlüğü teşkilatına hepsine canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Hakkari'ye sahip çıktılar. Çok mutluyuz, çok sevindik. 3 aydan sonra sevinçli bir haber geldi. Aslında bunu polisin, askerin, sağlıkçının denetlemesine gerek yok. Burada her iş sahibi bir denetleyici olması gerekiyor. Çünkü biz sıkıntı yaşadık. Bir daha yaşamamak üzere herkes kendi iş yerinde denetleme yapmak zorundadır" dedi.

Hakkarili Naif Kahraman ise bu süreçte Hakkarililerin tüm kurallara uyduğunu belirterek, "Düğünleri, taziyeleri durdurduk. Kesinlikle burada sistem dışı bir işlem yapılmadı. Vatandaşlar maske, mesafe, hijyen kuralına uydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam yaptığı açıklamada Hakkari'de kademeli normalleşme adımlarının atıldığını açıkladı. Darısı tüm Türkiye'nin başına. Bizlerde hep duacıyız. Allah'ım bu hastalığı ülkemizde dünyadan uzaklaştırsın. Hakkari'de hasta sayısı yok denecek kadar azdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.