Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

"İdlib’de rejim güçleri ve onlarla birlikte hareket eden Rus güçleri, İran destekli militanlar sürekli sivil halka saldırıyor, kan döküyor, katliam yapıyorlar."

"(Deprem yardım kampanyası) Şu ana kadar kampanya hesabında 1 milyon lira toplanmış bulunuyor. İl, ilçe ve belde teşkilatlarımız belediye başkanlarımız, belediye ve il genel meclis üyelerimizi kapsayacak şekilde genişletiyoruz."

"Bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi anlaşmalara da kimse uymuyor. Bu saldırılar bir süredir doğrudan askerlerimiz hedef alamaya başladı. Toplantıların sonucunu beklemeden ne adım atmamamız gerekiyorsa onu yapacağız."

"Mehmetçiklerin kanının döküldüğü yerde hiç kimsenin güvende olamayacağını buradan söylüyorum. Tüm gücümüzü kullanacağız. Suriye halkının özgürlük mücadelesi aynı zamanda 83 milyonluk Türkiye’nin beka mücadelesidir."

"FETÖ’nün siyasi ayağını açıklıyorum; Tolstoy’un dediği gibi, birine çamur atmadan önce iyi düşün, Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. Çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir."

"Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Kaset kumpasının dahi sorumluluğunu dahi bizim üzerimize yıkmaya çalışmıştır. Seni oraya getiren FETÖ, ne konuşuyorsun?"

"Kılıçdaroğlu'nun tavrı da farklı değildi. O da MİT Müsteşarı konusunda kişiye özel düzenleme yapılamaz diye FETÖ ağzıyla kamuoyu oluşturmanın peşindeydi. Bu zat ve ekibi omurgasızdır. FETÖ’ye diyet borçludur. Tek dertleri şahsıma ve AK Parti’ye zarar vermektir. Bunun için yapmayacakları iş, atmayacakları iftira yoktur."

"Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'dan sonra ‘askerler her koşulda emre itaat eder’ diyerek darbecileri savunmaktan da geri kalmamıştır. FETÖ ne demişse, Kılıçdaroğlu aynısını tekrar etmiştir. Bundan ala siyasi ayak olur mu?"

"15 Temmuz’u 'kontrollü darbe' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu’na, bu aklı ve tabiri veren kim? O da FETÖ."

"(İlker Başbuğ'un sözleri üzerine) Tüm milletvekillerimizin derhal dava açması önemlidir. Buradan soruyorum. Eski Genelkurmay Başkanı, bir diğer genel başkanı ile bildiri hazırladılar. Bu bildiri yetmez. Her ikisinin de Genelkurmay Başkanlığı döneminde söylesinler. Biz şu kadar Fetöcü subayı ordudan ihraç ettik çıkıp bunu söylesinler. Bu görev benim değil sizin görevinizdi. Niye ihraç etmediniz?"

"Faizler indi, ne döviz kuru patladı ne enflasyon zıpladı. Tam tersine açkılanan her gösterge daha iyiye gidişe işaret ediyor. Faizler inerse batarsınız diyenlere verilen en güzel cevaptır."

"Konuşmamı turizm açısından bir müjde ile tamamlamak istiyorum. 2020 yılını Patara yılı ilan ettik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.