Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memleketi onlara teslim edemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memleketi onlara teslim edemeyiz

2023 seçimlerinin çok önemli hale geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 virajını kazasız, belasız dönmemiz gerekiyor. İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki 2023 virajını kazasız, belasız dönmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir. Meclis’in ara vermesiyle birlikte hepimiz arazide, meydanlarda olacağız... Biz, istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” dedi. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ALTINLARIMIZIN TAMAMINI GETİRDİK: Terör örgütlerini kullanarak kan dökmek suretiyle Türkiye’yi rayından çıkartmayı başaramayanlar, bu defa daha sinsi yol ve yöntemlere yöneldiler. Yeni hedef ekonomimizdi. Gece yarısı operasyonlarıyla döviz kurunu harekete geçirerek kur üzerinden faizleri ve enflasyonu yükselterek, ülkemizi ekonomik krizlerin altında ezmek için defalarca atağa kalktılar. Biz, yurt dışındaki altınlarımızın tamamını ülkemize getirmek ve döviz rezervlerimizi güçlendirmek suretiyle bu saldırılara karşı hazırlığımızı önceden yapmıştık. Aldığımız ilave tedbirler, kurduğumuz dengeleyici mekanizmalar ve uyguladığımız güçlü ekonomi politikası sayesinde hamdolsun bu süreci de en az hasarla atlattık.

İLAVE ADIMLAR ATABİLİRİZ: Vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini, refahını sağlamak mecburiyetindeyiz. Bunun için önümüzdeki dönemde salgının küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelişmelere bakarak milletimiz için ilave destek adımları da atabiliriz. Milletimize, gençlerimize sesleniyorum: Müsterih olun. Bu ülkede hiçbir insanımız sahipsiz değildir.

2023 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ: Dünyanın siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri olarak en güçlü ülkeleri arasına girmek için önümüzdeki 2023 virajını kazasız, belasız        dönmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir. Nitekim karşımızdakiler de bu durumun farkındalar ve tüm güçleriyle 2023 için hazırlanıyorlar. Bunca zamandır Türkiye’ye diz çöktürememenin öfkesi içinde    olanlar, önümüzdeki seçimlerle ilgili niyetlerini gizleme gereği bile duymuyorlar. Terör örgütlerinden asırlık acılara, ekonomik tetikçilikten gizli ambargolara kadar her konuyu kullananlar seçimler için de muhalefete açık çek vermiş gözüküyorlar. Muhalefetin giderek pervasızlaşan, çirkinleşen, özellikle arsızlaşan, buram buram kin ve nefret kokan üslubu aslında 2023 ile ilgili telaşlarını da ele veriyor... Bu kesimin aktörleri PKK’dan FETÖ’ye tüm terör örgütlerinin, Avrupa’dan ABD’ye kadar her yerdeki yeminli Türkiye düşmanlarının desteğine layık olmak için canhıraş bir uğraş içindedir. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorlar. Varsın gitsinler.

HEPİMİZ ARAZİDE OLACAĞIZ: Seçimlere kadar 2 yıllık vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anını en verimli, en etkili, en dolu şekilde değerlendirmenizi istiyorum. Artık önümüzde beklemeyi gerektirecek hiçbir ajanda kalmadı. Çalışmak, daha çok çalışmak ve başarmak dışında bir alternatifimiz yoktur. Meclis’in ara vermesiyle birlikte hepimiz arazide olacağız, meydanlarda olacağız... 2023’e eğer kararlı bir şekilde hazırlanacaksak, bizim için şurada son iki durak var, çok önemli. Bu 2021’dir, 2022’dir. 2023 tamamen seçim yılıdır. Bu çalışmayla birlikte biz, istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz.

Neyle dolaşacaksın tarifeli uçakla mı?’

Neymiş gelince uçakları satacakmış. Ya senden öncekiler de bunu dedi. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın neyle? Tarifeli uçakla mı? Yooo, trene binersin, otobüslerle seyahat edersin. Sonra da ‘Ben muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağım’ dersin, Atatürkçüsün ya... Anlamaz. Ama iyi bir vergi memuru olduğunu söylüyor. Oradan topladığı paralarla tarifeli uçağa binecekmiş. Sen bu kafayla daha çok gidersin. Bunlardan bir şey olmaz. O yüzden tedbirleri almamız lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.