Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hollanda bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hollanda bedelini ödeyecek

"Nazizm bugün Batı'da ayakta" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hollanda'ya "Bunun bedelini ödeyeceksin" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz için, “Hollanda bunun bedelini ödeyecek. Daha yapılması gerekeni yapmış değiliz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, Hollanda krizine ilişkin şunları söyledi:

NAZİZM HORTLAMIŞ

 Son bir kaç gündür yaşananlar tamamen İslamafobik bir gelişmenin tezahürüdür. Batı gerçek yüzünü açık ve net ortaya koymuştur. Ben bunların faşizan bir baskı olduğunu, Nazizmin hortladığını söyledim. ‘Nazizmin bittiğini sanıyordum ama aldanmışım’ dedim. Dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı kardeşimizin, bir bayanın, kendi başkonsolosluk binasına gitmesini engelleyen zihniyet, bunu dünyaya nasıl anlatacak. Ben istediğim ülkeye elimde pasaport varsa giderim. Nazizim, faşizm olduğu zaman benim dedim doğrudur anlayışıyla konsolosluk kapısını kilitleyecek, konsolosumuzu dışarıya çıkarmayacak kadar ileri gitmişlerdir.

NENE HATUN GİBİ

 Fatma Hanım, bir Nene Hatun olarak her türlü girişimi yaptı, en sonunda ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saat de arabanın içinde de orada beklemişler. Bu duruş çok önemli. Şimdi bundan sonraki süreç işleyecek.

ÇARŞAMBA BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN

 Sen çarşamba günü yapılacak seçime Türkiye’yi feda ediyorsan, bunun bedelini ödeyeceksin. Daha yapılması gerekeni yapmış değiliz. Çarşamba günü bakalım ne olacak? Orada oy kullanacak Türk seçmenlere… Sizler zaten gereğini yapacaksınız. Avrupa ırkçılığa gidiyor. Nerdesin Avrupa Birliği? Tayyip Erdoğan, AB’ye çaktığı zaman rahatsız olacaksınız. Türkiye’de evet diyenler istikamet üzerindedir.

HER TÜRLÜ ÖDEYECEKLER

 Bu cevapsız bırakılamaz. Benim bakanıma, milletvekillerine her türlü edep dışı davranışı yapanlar bunun bedelini ödeyecek. Benim vatandaşlarımın üzerine, atlarla yürüyen, köpeklerini sürenler bunun bedelini ödeyecek. Türkler orayı terk etmeyecek. Bunu bedelini her türlü ödeyecekler. Diplomasi nedir, uluslararası diplomasi nedir bunu öğrenecekler.

FRANSA’YA TEŞEKKÜR

 Fransa’ya teşekkür ediyorum, bu oyunların içine girmedi. Almanya’da, Hollanda’da, bu çirkef tavırdaki ülkelerde yaşayan Türklere diyorum ki komşularınızı alın Türkiye’ye gelin, misafirperverlik nedir görsünler.

SURİYE’DEKİ ÇATIŞMALARDA 6 YIL

 Gerek son 6 yıldır Suriye’de yaşananlar, gerek 15 Temmuz ve sonrasında şahit olduklarımız büyük ibret vesilesidir. Sadece günümüz için değil, geleceğimiz için bunlardan çıkarılacak dersler olduğunu düşünüyorum. Suriye’deki çatışmalar 3 gün sonra 6’ncı yılını dolduracak. 1 milyon insan haince katledildi. 13 milyon Suriyeli vatanını terk etmek zorunda kaldı. İnsanlık tarihine ışık tutan yerler yok oldu. Suriye YPG/PYD ve DEAŞ’ın tatbikat alanı haline geldi. Mazlum bir halkın yok edilmesine tüm dünya seyirci kaldı. İnsanlığın vicdanı, merhameti, ahlakı enkaz altında kaldı. Suriye’de füzeler şehirleri vururken, 7 milyarlık insanlık ailesinin savunduğu değerler de hedef alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.