Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan biziz. Her an taciz ve tehdit altında olan biziz kimse bize niye bunu böyle yaptınız diyemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk askerinin İdlib'te olmasına ilişkin, "Bir Astana süreci başlattık. Rusya, Türkiye, İran olarak üçlü bir karara vardık. Nitekim, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik. Bu gece Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ÖSO ile İdlib ile ilgili şu anda operasyonunu başlattı. İdlib'te şu anda Halep'ten kaçan, kovulanlar var. Yaşam hakları sona erdirilenler var. Onlar şimdi büyük oranda İdlib'teler. İdlib bize sınır. Dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Kimse bize 'Niye bunu böyle yapıyorsunuz?' diyemez. Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan biziz. Her an taciz ve tehdit altında olan biziz. Kimse bize 'Niye bunu böyle yaptınız?' diyemez" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. 

"TÜM ANLAŞMALAR VE TEKAÜTTÜLER YOK SAYILARAK AB'DEKİ SERBEST DOLAŞIM HAKKIMIZI SÜREKLİ ENGELLİYORLAR" 

Erdoğan, "Sizlerin de takip ettiği gibi, her gün yeni bir durum, saldırı, taktik bir atakla karşılaşıyoruz. Bu saldırıların bir kısmını bizim dikkatimizi ve enerjimizi bölgemizdeki kritik gelişmelerden uzaklaştırmaya yönelik olarak görüyorum. Türkiye'yi PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle köşeye sıkıştıramayanlar kendileri sahaya girmeye başladılar. Bunun için tüm anlaşmalar ve tekaüttüler yok sayılarak AB'deki serbest dolaşım hakkımızı sürekli engelliyorlar. Bizleri oyalıyorlar. Göçmenler için yapacakları yardımlar fiilen yapılmıyor. ABD'ye vize başvuruları askıya alınıyor. Ekonomimizle ilgili sürekli olumsuz spekülasyonlar üretiliyor. PKK terör örgütünü tekrar devreye soktular. Saldırı sürecini bölgedeki insanlarımızın feraseti sayesinde başarısızlığa uğrattık" diye konuştu. 

"EĞER DÜRÜSTSENİZ YAPIN AÇIKLAMANIZI, BİTİRELİM BU İŞİ. BİZİM SİZE BİR İHTİYACIMIZ YOK" 

Erdoğan,  "Türkiye siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, tüm alanlarda diz çöktüremeyenler yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. Avrupa serbest dolaşım vermedi de dünya başımıza mı yıkıldı? 54 yıl resmi olarak söylüyorum. Hala oyalıyorlar, fakat biz sabrediyoruz. Bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Eğer dürüstseniz yapın açıklamanızı, bitirelim bu işi. Bizim size bir ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç var burada. Türkiye yine yoluna devam ediyor, hiç endişe etmeyin yine yoluna devam edecek. Yaşadığımız bu zor dönemde yanımızda olanları unutmayacağımız gibi sürekli ayağımıza çelme takanları da unutmayacağız" ifadelerini kullandı. 

"MÜTTEFİK DEDİĞİMİZ KİMİ DEVLETLERİN ÜLKEMİZE KARŞI SERGİLEDİKLERİ BU İKİ YÜZLÜ TUTUMDAN BİZ ÇOK RAHATSIZIZ" 

Türk askerinin İdlib'te olmasına ilişkin Erdoğan şöyle konuştu: "Müttefik dediğimiz kimi devletlerin ülkemize karşı sergiledikleri bu iki yüzlü tutumdan biz çok rahatsızız. Yüz yüze geldiğimizde bize her türlü sözü her türlü teminatı verenlerin arkamızdan oynadıkları oyunların çirkinliği artık gizlenemez saklanamaz hale gelmiştir. Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor. Bunları görüyoruz. Demokrasi dersi verenlerin işlerine gelmediğinde  bu kavramlardan ne kadar çabuk vazgeçebildiğini görüyoruz. Dünyada kendilerine terörle mücadelede DEAŞ'ı en büyük hedef olarak gösterenler şu anda DEAŞ'a karşı,  PYD, YPG terör örgütleri ile beraber mücadele ediyorlar. 3 bin 300'ü aşkın tır ile Kuzey Suriye'de bir terör örgütü veya devleti oluşturmaya çalışanların niyeti nedir? Biz paramızla silah alamazken onlara parasız silah vermenin hedefi gayesi ne olabilir? Bunların ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz.  

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZ, ÖSO İLE İDLİB İLE İLGİLİ ŞU ANDA OPERASYONUNU BAŞLATTI

Bir Astana süreci başlattık. Rusya, Türkiye, İran olarak üçlü bir karara vardık. Nitekim, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik. Bu gece Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ÖSO ile İdlib ile ilgili şu anda operasyonunu başlattı. 

İDLİB BİZE SINIR TEDBİRİMİZİ ALMAK DURUMUNDAYIZ. KİMSE BİZE 'NİYE BUNU BÖYLE YAPIYORSUNUZ?' DİYEMEZ

İdlib'te şu anda Halep'ten kaçan, kovulanlar var. Yaşam hakları sona erdirilenler var. Onlar şimdi büyük oranda İdlib'teler. İdlib bize sınır. Dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Kimse bize 'Niye bunu böyle yapıyorsunuz?' diyemez. Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan biziz. Her an taciz ve tehdit altında olan biziz. Kimse bize 'Niye bunu böyle yaptınız?' diyemez." 

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.