Cumartesi Annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi

Cumartesi Annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi

Gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve 39 yıldır oğlu Nurettin Yedigöl'ü için adalet talebinde bulunan Cumartesi annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi

Gözaltında kaybedilen oğlu Nurettin Yedigöl’ü 39 yıldır arayan Cumartesi Annesi Zeycan Yedigöl, önceki gün yaşamını yitirdi. 98 yaşında olan Yedigöl için İstanbul Bağcılar Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene Yedigöl’ün ailesi ile kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri katıldı. Yedigöl’ün ölümünün ardından Cumartesi Anneleri tarafından yapılan açıklamada, ‘’Rahat uyu Zeycan Annemiz, senin Nurettin'e ulaşma ve adalet ısrarın bize emanet. Unutmadın, unutmayacağız. Affetmedin, affetmeyeceğiz. Vazgeçmedin, vazgeçmeyeceğiz’’ denildi.

İstanbul’da 10 Nisan 1981’de gözaltına alınan ve o günden bu yana oğlunu arayan Yedigöl, 2011’de dönemin Başbakanı Erdoğan ile görüşen Cumartesi Anneleri arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.