Cumartesi Anneleri yasaklı meydanda

Cumartesi Anneleri yasaklı meydanda

Cumartesi Anneleri 700'üncü haftada yasaklanan Galatasaray Meydanı'na çıktı, karanfiller bırakarak kararı protesto etti.

Cumartesi Anneleri, yeni yılın ilk gününde 25 Ağustos'tan bu yana oturma eylemleri yasaklanan Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Oya Ersoy'un da katıldığı eylemde Cumartesi Anneleri, polis bariyerleriyle çevrili olan Galatasaray Meydanı'na kırmızı karanfiller bırakarak yasak kararını protesto etti.

'GALATASARAY MEYDANI'NDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

CHP Beyoğlu İlçe binasından çalınan, Ceylan Ertem'in seslendirdiği Ahmet kaya'nın 'Beni bul anne' şarkısı eşliğinde Galatasaray Meydanı'na gelen Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının faillerini aramaktan ve Galatasaray Meydanı'ndan asla vazgeçmediklerini açıkladı.

Gözaltında hayatını kaybeden Murat Yıldız’ın Annesi Hanife Yıldız, Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren, “Bu meydan bizim kayıplarımızla buluştuğumuz meydan. Bu meydan bu ülkenin vicdanı. Biz bu meydandan vazgeçmeyeğimizi bildirmek için buradayız. Biz vazgeçmediğimizi söylemek için buradaydık. Asla vazgeçmeyeceğiz. Er geç o meydanı açtıracağız” sözleriyle Galatasaray Meydanı'ndan vaz geçmeyeceklerini açıkladı.

Kayıp yakınları tarafından bırakılan karanfiller eylemin ardından polisler tarafından tekmelenerek bariyerle çevrilen alan dışına atıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.