Cuma namazı camiler ve parklarda kılındı

Cuma namazı camiler ve parklarda kılındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "yeni normalleşme" açıklamasının ardından Türkiye’de ilk cuma namazı kılındı.

Cumhurbaşkanının açıklamasının ardında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'un fethinin yıldönümünde Fatih Camii'nde cuma namazı kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı, Valiliklerin ve müftülüklerin işbirliğiyle yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerin yanı sıra açık alanlar, pazar yerleri ve imam hatip liselerinin avlularının cuma namazı için belirlendiğini açıklamıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, bugün tekrar ibadete açılan camilerde dezenfekte çalışması yaptı.

Diyarbakır'da sabah saatlerinde cami hoparlörlerinden yapılan anonslar ile belli tedbirler ile cami bahçelerinde cuma namazının kılınabileceği duyuruldu.

Abdesthanelerin kapalı olması nedeniyle cuma namazına gidecek kişilerden evlerinde abdest almaları ve şahsi seccadeleri ile gelmeleri istendi.

Diyarbakır'ın en eski ve en büyük camilerinden olan Ulu Cami'nin bahçesinde sosyal mesafe kuralına uygun namaz kılındı.

Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi sınırlarındaki avlusu olmayan camiler için ortak mekan Tema Park oldu ve onlarca kişi yine sosyal mesafe kuralına uygun kişisel seccadeleri üzerinde namaz kıldı.

Türkiye'deki tüm camiler 16 Mart tarihinden itibaren cemaat olarak kılınacak namazlara kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.