Çukurca’nın çehresi değişiyor

Çukurca’nın çehresi değişiyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki tarihi ‘Kale evleri’ belediye hizmet binası ve butik otel olarak dönüştürülecek. Belediyenin alt yapı çalışmalarının sona ermesi ile ilçenin çehresi değişecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart seçimlerinin ardından görevi devir alan Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ilçede alt yapı çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi.

Dündar, 400 yüz yıl önce Cumhuriyet Mahallesindeki Çukurca kalesinin yamacına kurulmuş olan tarihi Çukurca ‘Kale evlerinin’ restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirti.  

İl Kütür Müdürlüğü tarafından birinci derece sit alanı olarak tescillenen tarihi taş evlerin belediye hizmet binasının yanı sıra; kafe, restoran, sosyal donatı alanları ve butik otel olarak kullanılacağını kaydeden başkan Dündar, ilçedeki diğer altyapı çalışmaları ile ilgili Hakkari Objektif Habere açıklamalarda bulundu.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, göreve geldikleri 4 aylık süreçte yaptıkları faaliyetler ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

*İlçe merkezinde bulunan elektrik trafoları, sanat sokağına dönüştürme projesi kapsamında yöremizde yaşayan hayvanların ve yetişen ürünlerin motifleriyle renklendirildi

* ''Prestij cadde projesi” kapsamında sokak lambalarını, yenileyerek ilçemizi yeni görünümüne kavuşturduk

*Sanat sokağına dönüştürme projesi kapsamında vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla çarşı merkezi girişine yeni kitap dekorları yerleştirdik.

*Sanat sokağına dönüştürme projesi kapsamında ilçemizin görünümüne renk katması amacıyla “çukurca seninle güzel” sloganımızın dev tabelalar halinde ışıklandırma yaparak, ilçe merkezinin çeşitli yerlerine yerleştirdik

*İlçede belirlediğimiz yardıma muhtaç 250 aileye gıda yardımında bulunduk.

* Yeşilçeşme mahalle camisinin yanında, taziye evine ilaveten wc’ler ve mutfak yapımı devam etmekte olup ilerleyen günlerde hizmete açılacak.

* Belediye olarak ilçedeki nikah törenlerine katılarak gençlerimizin nikahlarını kıydık ve genç çiftlerimize çeyrek altın hediye ettik.

* Mahalle muhtarlarımızla düzenli toplantılar yaparak ilçemizin sorun ve sıkıntılarını istişare ediyoruz.

* Belediyemiz tarafından yapımı gerçekleştirilen elmalı ve kadişe yaylalarındaki temiz su şebeke hatları yeniledik ve kaptajlarını yaptık.

* ilçemizde 23 yıl sonra yerleşime açılacak olan Dutluca mahalesinin Bey ve Belat mevkilerinde yapılan 6 km’lik yol çalışmasının 1,5 km’lik kısmını bitirdik. Ve tarım için hayati öneme sahip yeni su kanalı çalışmaları devam etmektedir.

* ilçemiz yeşil çeşme mahallesinde yeni kanalizasyon hattını döşedik

*İlçemiz Yeşilçeşme mahallesindeki kanalizasyon hatlarını bitirdikten sonra yol genişletme çalışmalarına başladık.

* İlçemizde bayrakta yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen, içinde fırın, restoran, çocuk havuzu ve yetişkin havuzunun bulunduğu bayrak seyir terası ve havuz yapımı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

*İlçemizde unutulmaya yüz tutmuş, 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi kale evlerinin, 21 tanesinden 7’sini turizme kazandırılması için restorasyon çalışmalarına başlandı. İçerisinde butik otel, restoran ve sosyal donatı alanları gibi yeni yaşam alanları oluşturulacak.

*Konut projemiz 3+1 konutlar 3 blok 72 daire, 2+1 tek blok 28 daire, 1+1 tek blok 42 daire olup toplam 142 konutun yapımı devam ediyor

* Düğün salonu projesi, taziye evi projesi, belediye garaj projesi, taraçalama park projesi

Dündar Çukurca Belediyesinin ayrıca, sosyal kültürel ve sportif aktiviteleri desteklemeye devam edeceği mesajını da verdi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum