Çukurca'dan Diyarbakır'a sevk edildi

Çukurca'dan Diyarbakır'a sevk edildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sokak ortasında bulunan hasta sokak hayvanı tedavi edilmek üzere Diyarbakır'a sevk edildi. Veteriner Hekim Cihat Ayar 2 ay içinde 3 sokak hayvanını tedavi için Diyarbakır'a gönderdiklerini söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çukurca ilçe merkezinde sokakta yaşayan ve ağır bir hastalığı olduğu tespit edilen sokak hayvanı sosyal medyada başlatılan kampanya sayesinde dün gece Diyarbakır'a sevk edilerek tedavi altına alındı. 

İlçede veteriner hekim olarak çalışan Cihat Ayar, günlerdir sokakta hasta olarak bekleyen köpeğin tedavi edilmesi için sosyal medya hesabından destek talebinde bulundu.

Ayar'ın destek talebine sessiz kalmayan hayvan severlerin yardımı ile hasta hayvan dün gece saatlerinde Diyarbakır iline gönderildi.

Konu hakkında açıklama yapan Veteriner hekim Cihat Ayar, iki ay içinde Diyarbakır iline 3 sokak hayvanı sevk ettiklerini belirterek, "Maalesef ilçedeki yetkililer bu sorunu görmemezlikten gelmeye devam ediyorlar. Ama var olan bu sorunu görmezden gelmek sorunun gerçekliğini ortadan kaldırmaz. İki yıldır Çukurca'da özellikle sokak hayvanları için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama bu sadece bizim ve bir kaç gönüllünün üstesinden gelebileceğimiz bir durum değil. Yetkililerin özellikle belediyeden bu sorunun çözümü için elini taşın altına koymasını bekliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.