Çukurca'da Polis, asker ve vatandaş halay çekti

Çukurca'da Polis, asker ve vatandaş halay çekti

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen programa halk ve güvenlik güçleri ekmeklerini paylaşarak halay çektiler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HAKKARİ'li sanatçı Aydın Aydın,Çepik proğramı için gittiği Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, asker, polis ve vatandaşı aynı sofrada buluşturup, Erik Dalı Gevrektir' şarkısının Kürtçesini seslendirdi. Çukurca'nın yöresel yemeği Tırşık' sofrasında verilen müzik zayafetinde kardeşlik halayları çekildi.

 Yaptığı ilginç kliplerle dikkatleri üzerine çeken Hakkarili sanatçı Aydın Aydın,TRT Kürdi'de her hafta salı günü canlı yayınlanan 'Çepik' programı için Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine gitti. Sanatçı Aydın, ilçedenin protokolü ve vatandaşı aynı sofra etrafında bir araya getirerek, 'Erik Dalı Gevrektir' şarkısının Kürtçesini seslendirdi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, ilçe  Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, Çukurca Jandarma Tabur Komutanı Ahmet Akdağ, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Bilgihan Özkuzanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, Ak Parti çukurca ilçe başkanı Zeki Derin, Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Ayhan Tunç, Reng-i Hakkari Grubu, STK temsilcileri ile çok sayıda ilçe sakini oturduğu Kaymakamlık bahçesindeki  kardeşlik sofrasında, Çukurca'nın yöresel yemeği Tırşık' ikram edildi.Aynı sofrada yemek yiyen protokol üyeleri, asker, polis ve vatandaşlara Türkücü Aydın Aydın, müzik ziyafeti verdi.Yemek ziyafetinin ardından  protokol üyeleri, asker, polis ve vatandaşlar, Sanatçı Aydın'ın Kürtçe seslendirdiği 'Erik Dalı Gevrektir' şarkısı eşliğinde halay çekti.

'ÇUKURCA HEP TERÖRLE ANILDI

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ayca, Çukurca'nın muhteşem doğası ve coğrafyası ile Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Çukurca ilçesinin misafirperver olduğunu ifade eden Kaymakam Ayca,"Çukurca'da polis, asker, vatandaşı hep bir arada  halay çektik. Bu aslında bir anlamda, birlik beraberliğimizin bir göstergesi oldu. Bu programın Çukurca gibi bir yerd,  sınırın sıfır noktasında, yolun bittiği yerde olması ayrı bir anlam ifade etmektedir.Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın."dedi.

'SANATÇILAR GELİP BURADA KONSERLER VERMELİ

'Çepik' programı için gelen Sanatçı Gülşen Korucu ise, Çukurca ilçesine gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek,"Şuan Hakkari Çukurca'dayız, ve herşeyden önce şunu biliyoruz ki;  bundan bir kaç yıl öncesinde burası  çok farklı biliniyordu.  Buradaki atmosferi hep terörle tanıdık. Aslında, burası  görülenin, bilinenin dışında o kadar farklı bir atmosfer ki; ben bu yüzden tüm sanatçı arkadaşlarımızı buradan çağrı yapıyorum.Gelin burada konserler verin.Burada halk, polis ve asker hepsi el ele aynı sofra etrafında bir araya gelip, yemek yediler ve kardeşlik halayı çektiler." diye konuştu.

01-156.jpg3-555.jpg06-058.jpg04-096.jpg10-079.jpg09-027.jpg6-221.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.