Çukurca'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Çukurca'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de kaymakamlık ve belediyenin, yeşil çeşme Mahallesi’ndeki kapalı spor Salonu da düzenlediği etkinlikte, nevruz ateşini Kaymakam Mert Kumcu yaktı.

 Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de kaymakamlık ve belediyenin, yeşil çeşme Mahallesi’ndeki kapalı spor  Salonu da düzenlediği etkinlikte, nevruz ateşini Kaymakam Mert Kumcu yaktı. Demirin dövülmesinden sonra salonda devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Kumcu, vatandaşların bayramını kutlayarak; 'Nevruz tarih buyunca kutladığımız bizler için dok önemli bir değere sahip bir bayramımızdır' dedi.

Kumcu; 'Nevruz yeni bir gün demektir nevruz diriliş demektir. Nevruz sevgi kardeşlik ve birlik beraberlik demektir. Geçmişte zor günler geçiren Çukurca’mız bu gün bu huzurlu tabuyu görmek hepimizi gururlandırıyor şeklinde konuştu.

Belediye başkanı Ensar Dündar ise 'Nevruz baharın gelmesi tabiatın yenide canlanması baharın başlangıcın simgesi olarak kutlandığımız bir bayramdır. Yıllardır bölgemizde kutlanılan nevruz bayramını kardeşlik ve huzur içinde kutlanılmaktadır dedi.

Ardından kaşıkla yumurta taşıma, çuval ve halat yarışmaları ile yumurta tokuşturma oyunu oynanan etkinlikte, katılımcılar Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu'nun seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar  eşliğinde asker polis ve vatandaşlar kol kola  halay çekti.

Yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödüller verildi.

Programa, Çukurca 2’nci hudut tugay komutanı tuğ general  Ahmet Atila Dündar Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Engin Çağlayan  , kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

D S C0119D S C0126D S C0181D S C0204D S C0214D S C0263D S C0272D S C0327D S C0351D S C0357D S C0372D S C0421D S C0463D S C0545

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.