Çukurca'da iki katlı taş bina inşa edildi

Çukurca'da iki katlı taş bina inşa edildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2 katkı tarihi taş ev, restore edilerek, Aile Destek Merkezi'ne dönüştürülecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, ilçedeki tarihi taş evlerle aynı dokuda olan, iki katlı taş binanın inşa edildiğini söyledi.  Ayca, yakın zamanda hizmete girecek olan iki katlı taş binanın Kadın Yaşam Merkezi ve 'Zap' markası adı altında ürünlerin pazarlanabileceği bir yer olacağını söyledi.

Çukurca Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde, ilçedeki tarihi taş evlerde aynı dokuda olan iki katlı taş bina inşa edildi. Çalışmaları devam eden taş binada incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, taş binanın  bir katının Kadın Yaşam Merkezi, diğer katının ise ilçedeki yetişen ürünlerin 'Zap' markası adı altında pazarlanabileceği bir yer olacağını söyledi.

Kaymakam Ayca,"Yakın zamanda hizmete girecek olan iki katlı taş ev hem kadınlara hizmet edebilecek bir yer olacak, hem de ilçede yetişen ürünlerin pazarlanacağı bir mekan olacak.Kadın Yaşam Merkezi'nde, ilçedeki kadınlarımızın gelip eğitim aldıkları , meslek edindikleri ve aile bütçelerine katkı sağlayacakları bir yer olacak. Buraya gelen kadınlarımız, çeşitli kurslar görecek. Bu binayı yaparken, tamamını doğal bir şekilde yapmaya çalıştık. İlçedeki kale evlerinin dokuları nasılsa, bu iki katlı binayı da aynı dokuda yaptırdık.Yapım çalışmaları son aşamaya gelen taş binamızın açılışını , önümüzdeki hafta sonu yapmayı planlıyoruz.Amacımız, Çukurca'yı yaşanılabilir bir elçe konumuna getirmek." dedi.

img_0138.jpgdb40aaf9-275a-467a-916f-21420a6979db.jpg3a3818b4-ae3e-4361-9ab8-da7572765fe2.jpg15c7d0b7-ac8b-4edd-ac04-e228b13ca858.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.