Çukurca'da 'Çarşamba Zipa' şenliği düzenlendi! FOTO

Çukurca'da 'Çarşamba Zipa' şenliği düzenlendi! FOTO

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Belediye öncülüğünde ilkbaharın gelişini müjdeleyen 2'inci 'Zipa' şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan vatandaşlar, polis ve askerle kol kola girerek, halay çekti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çukurca'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen şenliğe, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca,  2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, AK parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, MHP il Başkanı Fatih Özbek ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Davetlilere, yemek ikramında da bulunuldu.Yemeğin ardından davetliler, polis ve askerlerle  kol kola girerek Kürtçe ve Türkçe müzik eşliğinde halay çekti.Şenlikte yumurta tokuşturma, yoğurt yemle yarışması gibi çeşitli etkinlikler de yapıldı.

Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, bölgenin sözlü tarihini araştırdıklarını, bu kapsamda bölge halkının 'Zippe' olarak adlandırdığı şenliği , 30 yıl aradan sonra  bu yıl 2'incisini  düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Ayca,"Nasıl insanlar için yemek yemek, su içmek çok önemliyse, hayatın gerekliliği ise toplumlar için de kültürlerini devam ettirmek aynı şekilde çok önemlidir. Bu etkinliği düzenlememizin sebeplerinden bir tanesi budur. Çukurcanın kültürünü devam ettirmek. Çukurcayı güzel özellikleri ile ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu her fırsatta, her platformda dile getiriyoruz. Çukurca gerçekten tarihi, derinliği olan antik bir kent, eski bir yerleşim ve çok önemli değerlere sahip. Bizimde gerek çukurca kaymakamlığı gerekse çukurca belediyesi olarak görevimiz bu özellikleri ön plana çıkarmak. Sadece bölge insanın değil, Türkiye'nin de tanıyacağı, bileceği bir yer haline getirmek. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar katkı yapmaya çalıştık. inşallah çok daha güzel şeyler olacak. Artık Çukurca terör olayları ile değil, bu tür güzel etkinliklerle anılsın. Bu tür etkinliklerin yapılması bizleri de mutlu ediyor." diye konuştu. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum