Çocukları koronavirüsten ölen babalarının mezarını açtırdı, içinden kadın çıktı

Çocukları koronavirüsten ölen babalarının mezarını açtırdı, içinden kadın çıktı

Irak'ta koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren babalarının mezarını açtıran aile, bir kadına ait cesetle karşılaştı. Aile, bekçilerin kaldığı konteynerleri ateşe verdi

Irak'ın Necef kentinde koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden babalarının mezarını açtıran aile, başka bir kadına ait cesetle karşılaştıkları için kavga çıkardı. Aile, mezarlık bekçilerinin kaldığı barınakları konteynerları ateşe verdi.

Olay, Necef'te koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlıkta meydana geldi.

Rudaw'ın Irak basınına dayandırdığı haberine göre, 11 Eylül Cuma günü Zikar vilayetinden mezarlığa gelen aile, resmi izin ile koronavirüsten ölen babalarını gömüldüğü yerden çıkarılmasını istedi ve cesedin kendi memleketinde hazırlanan mezarlığına defnedileceğini iletti.

Açılan mezarlardan ölen adama ait ceset bulunamadı

Ancak ölen babanın ismine kayıtlı mezarda baba yerine bir kadının cesedi çıktı. 

Mezarlık bekçileri ailenin kızgınlığını gidermek için etrafındaki diğer üç mezarı da açtı ancak hiçbiri ölen adama ait değildi.    

Bunun üzerine iyice kızan aile fertleri mezarlıkta görevli bekçi ve nöbetçilerle çatıştı, mezarlık bekçilerinin kaldığı barınakları konteynerları ateşe verdi.

Irak'ta koronavirüsü salgınında ölenlerin büyük bölümünün cenazesi Necef'teki dünyanın en büyük mezarlığı olarak bilinen Wadi al-Salam Mezarlığı'nda gömülüyor.

Aile özür diledi

Salgın nedeniyle ölenlerin ismi hastanede içine yerleştirildikleri ceset torbalarına yazılıyor, özel ambulanslarla mezarlığa ulaştırılıyor. 

Salgının başından beri cenaze gömme işi de Haşdi Şabi'ye verilmiş durumda.

Olay hakkında açıklama yapan Heşdi Şabi İkinci Tugayı Basın Sözcüsü Tahir Musawi, ailenin hem Haşdi Şabi'den hem de mezarlık bekçilerinden özür dilediğini söyledi.

Olanlardan Haşdi Şabi'nin sorumluluğu bulunmadığını belirten Musawi, "Haşdi Şabi ceset torbalarının üzerindeki isimlere göre mezar taşına isim yazıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.