Çocukları açlık grevindeki anneler, Meclis’te eylem yapıyor

Çocukları açlık grevindeki anneler, Meclis’te eylem yapıyor

Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve avukat görüşünün düzenli hale getirilmesi için cezaevinde açlık grevi yapanların anneleri TBMM’de oturma eylemi başlattı.

HDP’nin grup toplantısına katılan anneler, toplantının ardından yerlerinden kalkmadı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri toplantının bittiğini belirterek salonu terk etmelerini istedi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, anneler çocuklarının açlık grevinde olduğunu anımsatarak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüşene kadar, hiç bir yere gitmeyeceklerini bildirdi.

Güvenlik görevlileri, halen salonda oturma eylemi yapan annelerin bulundu salona gazetecilerin girmesine izin vermiyor.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve parti yöneticileri de grup toplantısından sonra aralarında toplantı yapıp durumu değerlendirdi.

HDP yöneticileri ailelere, görüşme taleplerini Bakan Gül’e ileteceklerini bildirdi. Ancak anneler halen eylemlerini sürdürüyor.

HDP’nin sosyal medya hesaplarından da eyleme ilişkin olarak, “Bizim çocuklarımız açlık grevindeyken, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Görüşe müjdeli haberle gitmek istiyoruz” paylaşımı yapıldı.

Evlatları açlık grevinde olan anneler grup toplantımızın ardından salonu terk etmedi. Anneler, Adalet Bakanıyla görüşmek istiyor.” Mesajı paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.