Çocuklar ve gençler omurilik felçlileri için koştu

Çocuklar ve gençler omurilik felçlileri için koştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliğiyle “Yol Arkadaşım Olur Musun?” sloganı ile düzenlenen Run TOFD İstanbul Koşusu’na, omurilik felçlileri ile birlikte 5-17 yaş arası çocuklar ve gençler katıldı.

Yeşilköy Sahili’nde düzenlenen koşuya yaş grubuna göre 2, 3 ve 3.5 kilometrelik profesyonel koşu sistemleri ile düzenlenen parkurlarda çocuklar ve gençler, omurilik felçlileri ve hareket kısıtlılığı bulunan bireylere yönelik farkındalık oluşturmak için koştu. Yarışı destekçileriyle birlikte tamamlayan engelli çocuklar ve parkuru bitiren sporcular madalyalarını aldı. Koşu kapsamında toplanan yardımlarla ihtiyaç sahiplerine akülü tekerlekli sandalye satın alınacak ve ulaştırılacak.

“Koşunun amacı hem farkındalık yaratmak hem de akülü tekerlekli sandalyesi olmayan çocuklarımıza sandalye sağlamak”

TOFD Başkanı Ramazan Baş, organizasyonun farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirterek “Tüm topluma buradan verilen bir mesaj var. Yaşamı 7’den 77’ye hep birlikte paylaşıyoruz. O nedenle bu tür etkinliklere herkesin katılması ve desteklemesi gerekiyor. Koşunun bir amacı da akülü tekerlekli sandalyesi olmayan çocuklarımıza sandalye sağlamak” dedi.

Koşuya katılan Ecrin Şifa Karapınar, organizasyondan duyduğu mutluluğu şu sözlerle anlattı: “Bu koşuda benim gibi engelli olan arkadaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye hediye ediliyor. Bu sebeple bu tarz koşular ve etkinlikler işe yarıyor diye düşünüyorum. Çok güzel bir proje diyebilirim.”

Organizasyona kızıyla birlikte geldiğini ifade eden Hakan Saygun, daha önce de bu tarz koşuya kızıyla katıldığını belirtti. Saygun, “Bu koşuların güzelliği farkındalık yaratıyor olması. Bu tarz etkinliklerde engelli çocuklarımızın birlikte koştuğu itici koşucular oluyor. Bu koşucular, tekerlekli sandalyeyle kısacık da olsa nasıl bir yaşam sürdürülür farkına varıyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.