'Çobanları sosyal güvenceye kavuşturacak mısınız?'

'Çobanları sosyal güvenceye kavuşturacak mısınız?'

Çobanların sosyal güvencesinden, su kanununa, hayvancılık envanterinden, çiğ süt prim desteklerinin ödenmeyişine varıncaya kadar, tarım sektöründe yaşanan sorunları meclis gündemine taşıyan Memleket Partili Çelebi, Bakan Pakdemirli'ye, sektörün biriken so

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin verdiği önergesinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, Küçükbaş etin üretim payının yüzdesini, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için özel bir desteği verilip verilmeyeceğini ve küçükbaş hayvancılığa ilişkin ciddi bir planlama ve envanter oluşturacak mı? diye sordu.

SÜT ÜRETİCİSİNE NEFES ALDIRACAK MISINIZ?

2021 yılının Ocak ayından itibaren çiğ süt prim desteklerinin ödenmemesine ilişkin verdiği önergesinde ise, "Bunun Sebebi nedir?

Artan maliyetler karşısında üreticiye nefes aldıracak süt prim desteklerini ne zaman ödemeyi planlıyorsunuz?" sorularına yanıt istedi.

ÇOBANLARI SİGORTALI YAPACAK MISINIZ?

Kayıt dışı olarak çalışan çobanların sosyal güvenlik sorunlarını da dile getiren

Çelebi, Bakan Pakdemirli'ye, "ÇobanIık mesleğini özendirecek, çobanları sosyal güvenceye kavuşturup, emekli olmalarını teşvik edecek misiniz?

KırsaIda gençleri tarım işletmeciliğine ve veterinerlik mesleğine yönlendirmek amacıyla sermaye desteği verecek ve uygun maliyetli kredilerden yararlandıracak mısınız?" sorularını yöneltti.

GIDA İSRAFINI NASIL ÖNLEYECEKSİNİZ?

Çelebi, bir diğer önergesinde Bakan Pakdemirli'ye, Tarım Bakanlığının, tarladan sofraya gıda kayıp ve israfını önleyecek plan ve projelerin olup olmadığını, kuraklığa dayanıklı tohum geliştirme alanındaki yenilikçi araştırmalara destek verecek misiniz? diye sordu.

TARIM ÜRÜNLERİNE KARGO İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Bakan Pakdemirli'ye, "BitkiseI üretimde kullanılan gübre, mazot, tohumluk gibi girdi desteklerini, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere; imkanlar dahilinde nakdi destek şeklinde değil, ayni olarak da vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu yönelten Çelebi, Kara, hava ve denizyoluyla yapılacak tarım ürünleri ihracatında, birim başına kargo taşıma ücretlerinde indirim yapılıp yapılamayacağını, Taşıma ücretlerinin belirli bir miktarının kamu tarafından destek verilip verilmeyeceğini ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne kayıtlı tüm çiftçilerin, TARSİM'in tarım sigortasından yararlandırmak üzere bir planlamanın olup olmadığını sordu.

SU KANUNU NE ZAMAN ÇIKACAK?

Su Kanunu çalışmalarının tamamlanma zamanına ve vahşi sulamanın engellenmesi adına yürütülen çalışmaları da gündeme getiren Çelebi,

Bakan Pakdemirli'den şu sorularına da yanıt istedi: "Su Kanunu” çalışmanız ne zaman tamamlanacaktır?

Vahşi sulamanın engellenmesi için hangi çalışmalar yürütülmektedir?

Yapımı devam eden baraj ve sulama kanalları, GAP, KOP gibi proje kapsamındaki altyapı yatırımlarını tamamlayacak mısınız?

SuIama kanallarını kapalı hale getirerek, buharlaşma ile olan su kaybını önleyecek misiniz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.