Cizre’de karantina artıyor

Cizre’de karantina artıyor

Birçok dairede ve sokakta karantinanın sürdüğü Cizre’de A.E ve G.E.’nin koronavirüs belirtileri nedeniyle hastaneye yatırılmasının ardından evleri karantinaya alındı. 

Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi Botaş Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı bir dairede geçen gün evine geldikten sonra rahatsızlanan A.E. adlı yurttaş Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede test yapılan A.E. koronavirüs (Kovid-19) belirtileri nedeniyle Batman’a sevk edildi. A.E.’nin ardından dün gece eve gelen sağlık ekipleri A.E.’nin eşi G.E.’yi de korona şüphesiyle hastaneye kaldırdı. Çocukların ateşini de ölçen ekipler evi dezenfekte ederek, karantina altına aldı. Eve giriş çıkışlar yasaklandı. 

İlçeye bağlı Konak Mahallesi Heybetli ve Nehir Yanı sokakları, pozitif vakalardan dolayı tümden giriş çıkışlara kapatıldı. Aynı mahallede Balık Sokak 14 nolu apartman karantina altına alınırken, Gülveren Sokak’ta 2 ve 14 nolu daireler karantinaya alındı. Han Sokak’ta 7 nolu daire de karantinaya alınarak, giriş çıkışlara kapatıldı. 

Sur Mahallesi’nde Kanal Sokak 23 nolu daire, Üzüm sokak 13 nolu daire karantinaya alınırken, Nur Mahallesi’nde Ballı sokak 7 nolu daire, Yazıcı sokak 11 nolu apartman giriş çıkışlara kapatıldı. 

Yafes Mahallesi’nde Sıttı Nefis Caddesi üzerindeki 12 nolu apartman ve Dicle Mahallesi’ndeki Lokman Sokak 22 nolu apartman tam karantina tedbirleri alınarak, giriş çıkışlara kapatıldı. 

Uludere ilçesine bağlı Andaç (Elemûn) Köyü bir hafta önce 2 koronavirüs vakasının tespit edilmesi nedeniyle karantina altına alınmıştı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.