CİSAD'dan 'Emek hırsızlığı' açıklaması!

CİSAD'dan 'Emek hırsızlığı' açıklaması!

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) sitemizde yer alan bir haber ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu tarafından kaleme alınan ve sitemizde yer alan yazı üzerine açıklama yapan CİSAD'ın yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Değerli kamuoyuna...
Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ( CİSAD ) 2017 yılında Hakkari ilinde doğa Sporlarına emek ve gönül veren, bireysel menfaat ve EGO’dan uzak duran, ilin ve toplumun menfaatini ön planda tutan her kesimden insanların bir araya gelmesiyle kurulan gönüllü bir sivil toplum örgütüdür. CİSAD’ın amacı başta dağcılık olmak üzere Trekking, Hiking, Kampçılık, Rafting, Kano, Kayak, Dağ ve Yol Bisikleti, Tur kayağı, Yamaç Paraşütü ve Kayaklı Yamaç Paraşütü alanlarında faaliyet yürütmektir. Bu faaliyetler kapsamında bi taraftan ilimizin doğa sporlarındaki potansiyelini açığa çıkarıp, Eko turizm, Doğa sporları ve Kış sporları turizmini canlandırmak, ilin ve ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda kalkınmasına katkı sunmaktır. Bu koridorda pay sahibi olmasını sağlamak,diğer taraftan ise söz konusu branşlarda yetenekli gençlerimizi bu branşlara yönlendirip, eğiterek ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek üst düzeye gelmelerine vesile olmaktır. Bu şiar doğrultusunda gerekli alt yapıyı oluşturup, ciddi adımlar atmaktadır. Ülkemizin ve Dünyanın farklı bölgelerinden gelen doğaseverlere ilimizin kültürünü en iyi şekilde aktardık ve onları en iyi şekilde ağırladık. Onlara bu kültürü aktarmaya ve onları ağırlamaya devam edeceğiz. Bizler hayatın her aşamasında saygı çerçevesinde yürütülen rekabete saygı duyarak, bu alanlarda da yürütülen rekabete saygı duyuyoruz ve duyacağız da, hiçbir zaman emek hırsızlığı yapmadık, yapmayacağız da, hiçbir şekilde topluma yalan yanlış beyanlarda bulunmadık, bulunmayacağız da, bulunan zatın da karşısında, işimize ve toplum değerlerine gösterdiğimiz saygı, hassasiyet ve yaptığımız faaliyetler ile en iyi cevap olacağız.Spor etik ve toplum değerlerine bağlı kalıp saygı çerçevesi içersinde faaliyet yürüten, İlimizi ve ülkemizi bir adım daha öne taşımak isteyen her kesime saygı duyduğumuz gibi ortak payda da buluşmaya da devam edeceğiz, daha önce buluştuğumuz gibi. Bizler bu kadar samimi ve iyimserken, ne yazık ki son günlerde haddini aşıp, toplum ve spor etik değerlerine saygı duymayan zatın talihsiz ve EGO içerikli beyanları bizleri derinden üzmüştür. Şüphesiz ki bu zatlara en iyi cevap kamuoyunun takdiri olmuştur, olacaktır da. Bundan sonra da temel ölçümüzün kamu vicdanı olduğunun bilinmesini isteriz. Bizlerin bu güne kadar yürüttüğü faaliyetlerdeki katılım ve üye sayımızın her geçen gün artış sağlaması bunun en büyük göstergesidir. ”Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” düsturunun  “Lafla peynir gemisini yürütmeye çalışanlara” verilecek en iyi cevap olduğu düşüncesini savunduk, savunuyoruz. Bizler başarıyı topluma mal edip, başarısızlığı sahiplenecek kadar içten, samimi ve duruş sahibi insanlarız. 

Derneğimiz tarafından 29 Haziran 1 Temmuz 2018 tarihinde planlanan 1. Sat Gölleri Doğa Sporları Festivali için Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi ve aynı zamanda CİSAD yönetim kurulu üyesi Naci ERTUNÇ ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof Dr. Sayın Ersan BAŞAR ile koordineli bir çalışma yürütüp, Festival  tarihi belirlenmiş ve yasal izinler için ilk yazışmalar yapılmıştır. ( 14.04.2018 tarihli, 07 / 2018 sayılı izin yazımız ) festivalden 2 gün önce ( 27.06.2018) Hakkâri’ye iştirak eden Sayın Prof. Dr. Ersan BAŞAR, Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Reşit GÜLDAL, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi aynı zamanda CİSAD yönetim kurulu üyesi Sayın Naci ERTUNÇ ve CİSAD yönetim kurulu üyesi Sayın Emin YILDIRIM, Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK beyi makamlarında ziyaret edip, Festival hakkında bilgi vermişlerdir. Her şey bu kadar şeffafken, hayatını emek hırsızlığıyla inşa eden güruh bir şahsın,  emeğe saygı duymadan Cisad’ın yapmış olduğu etkinliğe sahip çıkması ve şimdiye kadar yapmış oldukları faaliyetleri hiçe sayarak belgeye dayanmayan iftira unsurlu beyanlarını yayınlayarak kendini ön planda tutmaya çalışması kamuoyuna en büyük saygısızlık ve trajikomik bir durumdur. Güruh şahsın 29 Haziran, 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak olan festival izni için ilk resmi yazışmasını 28.Haziran 2018 tarihinde (Festivalden bir gün önce) yapmıştır. Takdiri siz değerli kamuoyunundur. Türkiye Dağcılık Federasyonu ve CİSAD işbirliğince yapılan festival son derece güzel bir şekilde sonuçlanıp ilimizin tanıtımına büyük bir katkı sunmuştur. Festivalden memnun bir şekilde ayrılan Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanı Prof.Dk. Sayın Ersan BAŞARIN teveccühleri ile 2019 Dağcılık faaliyetlerine Sümbül dağı ,Reşko (Uluduruk),Sat dağı tırmanışları ve 2. Sat gölleri Doğa Sporları Festivali programa alınmış olup, Cisad ile beraber etkinliklerin yapılacağını Hakkari il temsilcisine duyurmuştur.
Saygı ve Şükran’larımızla...
CİLO SAT GÖLLERİ VE BUZULLARI DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU
Son bir yılda yaptığımız faaliyetler: 
•    1 Cilo Sat Göleri Doğa Sporları festivali
•    3.Kar festivalinde çungur tepesi zirve yürüyüşü, Kar mağarasının yapılması gece orda konaklamanın olması ve doğa sporları standının kurulması ( 3. Kar festivalini düzenleyen Hakkari Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü talebince yapılmıştır)
•    İran Demavent dağı tırmanışı
•     Kaçkar Dağları zirve tırmanışı
•    Sümbül dağı zirve tırmanışı 
•     Karadağ zirve tırmanışı
•     Doğu’nun Traventeri ve Peribacaları yürüyüşü
•    Çukurca Foto Safari’de Rafting etkinliği 
•    Mar Abdişo kilisesine yürüyüş 
•     Mar şalita kilisesine yürüyüş
•     Urartu Kaya Mezarları ve Travertenler Gezisi
•    Dağ ve Yol Bisikleti etkinliği
•    Berçelan Yaylaları Tur kayağı etkinliği
•    Berçelan Yaylaları Seyitxan gölü  ve sat göllerinde kano etkinliği
•     Mehed dağı Tırmanışı
•    Kürek dağı tırmanışı
•     Vatan Tepesi tırmanışı 
•    Cunkur  tepesi Tırmanışı
•    Kayak Merkezi –Hakkâri Merkez Trekking
•     Vatan tepesi ve Merzan tepesi ( geye dostali) yamaç paraşütü etkinliği
•     Otluca doğa yürüyüşü 
•    Awa Ore Şelalesi etkinliği 
•    Ağaçdibi şelalesi yürüyüşü 
•    Şemdinli Balkaya teknik tırmanış ve Mağara faaliyeti
•    Antalya Sivri dağ,Geyik sivrisi,Sarpkatran,Tahtalı dağı tırmanışları
•    Nemrut gölü faaliyeti
•     8 Mart Kadınlar günü etkinliği (9 Mart Cumartesi kayak merkezinde Cisad yönetimi tarafından kahvaltı verildi)
 Ramazan Geceleri kapsamında Hakkari Belediyesi Önünde 3 günlük yapay duvar tırmanışı ve doğa Sporları standının kurulması
•     18.03.2019 Reşko Dağı Zirve Tırmanışı "

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum