CİSAD’dan Cilo Sat Gölleri’ndeki festivale davet

CİSAD’dan Cilo Sat Gölleri’ndeki festivale davet

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) 29 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Cilo Sat Göllerinde 1. Doğa Sporları Festivali düzenleyecek. Dernekten vatandaşlara festivale katılım çağrısı yapıldı.

HAKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Cilo Buzul Sıra Dağları ve Buzul Gölleri turizme açılıyor. Bir süre önce Hakkari’de faaliyete başlayan ve kent genelinde önemli etkinliklerin organizasyonunu yapan Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) 29 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında Cilo Sat Göllerinde festival düzenliyor. 

CİSAD yetkililerinden yapılan yazılı açıklamada, 3 gün sürecek olan festivalde dağcılık, trekking (doğa yürüyüşü), kano, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve kampçılık alanlarında etkinlikler düzenleneceği belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, festivale katılacak olan doğa severlere yöresel yemek ikramı ve müzik ziyafeti verileceği kaydedildi. 

‘Cilo Buzul sıra dağları Türkiye’nin Alpleridir’ denilen CİSAD açıklamasında, “Cilo Dağlarının bakir kalmış eşsiz doğa güzelliklerini turizm kazandırmak istiyoruz.  Bunun için Cilo Sat Gölleri 1. Doğa Sporları Festivalini düzenledik. Bundan sonra her yıl düzenli olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Festivalin düzenlememesinde verdiği destekten dolayı Hakkari Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’a teşekkür ediyoruz. Bütün doğa severleri festivalimize bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanı Prof. Dr. Ersan Başar’ın da katılması öngörülen festivale katılmak isteyenlerin 25 Haziran günü Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’ne bizzat başvurmaları istendi. 

İletişim için: 0 544 946 15 14  - 0 530 346 37 37 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.