CİSAD, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için zirve yaptı

CİSAD, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için zirve yaptı

Hakkari'de, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çungur (Şivekür) tepesine zirve yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

CİSAD organizasyonuyla, 8 Mart etkinlikleri kapsamında çoğunluğu kadınlardan oluşan 50 kişilik dağcı ekibi 3 bin 50 rakımlı Çungur (Şivekur) tepesine  dağ tırmanışı gerçekleştirildi.

Hakkari Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce tahsis edilen araçlarla Mergabütan Kayak Merkezine hareket eden dağcılar, telesiyeje ile üst istasyona çıktılar. 

Dernek yöneticilerinin faaliyet hakkında bilgilendirme yapmasının ardından 50 dağcı ve doğasever Çungur tepesine doğru yürüyüşe geçti. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı bölgede kara bata çıka yürüyüşlerine devam grup 2 saatlik zorlu tırmanışın ardından 3 bin 50 metre yüksekliğindeki Çungur Tepesinin zirvesine ulaşıp burada hatıra fotoğraflar çekti.

Zirve defterine katılımcıların isimleri yazılırken, zirvede CİSAD tarafından hazırlanan pankartlar açıldı. Dağcılar yürüyüşe katılan kadınlara gül dağıttı. 

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan CİSAD yönetim kurulu üyesi Avukat Turgut Besi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutladı. 

Besi zirvede şu mesajı verdi: “Kadının toplum içindeki ekonomik siyasal ve sosyal kazanımlarını önemsemek; toplumsal cinsiyet farkındalığın yarattığı şiddet ve sosyal adaletsizliği önlemek amacı taşımıştır. Kadın birey kavramı ile bütünleştiğinde toplumda kadına yönelik şiddet sona erecektir.” 

Kadınlar adına söz alan Güllü Biçer ise bu anlamlı günde kadınları unutmayan CİSAD yönetimine teşekkür etti 
Kadınlar Gününde doğada bir araya getirerek doğa yürüyüşü yaptıkları için çok mutlu olduklarını anlatan Güllü, “Çungur tepesine çıkmak hiçbir zaman bize nasip olmazdı. Kış şartlarında dağcılığın ne kadar zor ve o kadarda güzel olduğunu öğrenmiş olduk.  Dünya kadınlar gününü kutlarken güzel bir spor yapmış olduk’ dedi. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari temsilcisi ve CİSAD’ın kurucu üyelerinden Naci Ertunç ise Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 

Ertunç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadınlar inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen hayatımızın en değerli varlıklarıdır. Şefkatli, merhametli ve sevgi dolu olmaları onları her zaman güçlü kılar. Kadınlar akıllarına koydukları her şeyi başarıyla yapabilecek güçtedirler. Denizlerin en derin sularında yüzebilir, dağların en yüksek zirvelerine çıkabilirler. Onlara da yakışan budur. Hayatları buyunca bütün zorluklara göğüs germiş ve dik durmuşlardır. Başta annemin ve tüm dünya emekçi kadınlar gününü yürekten kutlarım’

1-20210309100923.jpg2-20210309100923.jpg3-20210309100923.jpg4-20210309100923.jpg

5-828.jpg6-613.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.