Çipras: Türkiye AB yoluna devam etmeli

Çipras: Türkiye AB yoluna devam etmeli

Yunanistan Başbakanı Beyaz saray'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin Türkiye'nin NATO bünyesinde kalması ve Avrupa çizgisini sürdürmesi gerektiğine inandığını da vurguladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ABD'yi ziyaretinde  Başkan Trump'la yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye ve Yunanistan ilişkileri hakkında değerledirmelerde bulunarak "Türkiye ile Ege Denizi kapsamında zaman zaman sorunlar yaşıyoruz. Buna karşın Türkiye'nin Avrupa yolunu destekliyoruz" dedi.

Trump ile görüşme öncesi Çipras Twitter hesabından, "Trump ile Oval Ofis'te buluştuk. Yunanistan ile ABD arasındaki stratejik ilişkileri geliştirmek için harika bir an" mesajını paylaştı.

​TÜRKİYE AB YOLUNA DEVAM ETMELİ

Çipras, Trump ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ABD-Yunanistan ilişkileri kadar Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gidişatına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Türkiye ile Ege Denizi kapsamında zaman zaman sorunlar yaşadıklarını dile getiren Çipras, "Buna karşın Türkiye'nin Avrupa yolunu destekliyoruz. Bölgesel bir güç olarak Türkiye'ye saygı duyuyoruz. Türkiye'nin Avrupa perspektifine, Batı ve NATO ile işbirliğine bağlı kalması gerektiğine inanıyoruz" yorumunu yaptı.

Aleksis Çipras, Türkiye'nin NATO bünyesinde kalması ve Avrupa çizgisini sürdürmesi gerektiğine inandığını da vurguladı.

Kıbrıs sorununa da değinen Çipras, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) zemininde, Kıbrıs konusunda adil ve uygulanabilir bir çözüme ulaşmayı umuyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.