Çinli emekli pilot ülkesine gidemedi Hakkari'de kaldı Yüksekovalılar misafir ediyor

Çinli emekli pilot ülkesine gidemedi Hakkari'de kaldı Yüksekovalılar misafir ediyor

Çin'e kara yoluyla gitmek isteyen ancak sınır kapısı kapalı olduğu için Hakkari'de 6 gündür pansiyonda konaklayan emekli pilot Dee Zhang, Yüksekovalılar'ın evinde misafir olmaya başladı.

Kosova'dan ülkesi Çin'e Türkiye üzerinden kara yoluyla gitmek isteyen emekli pilot Dee Zhang, 6 gün önce İran'a sınırında bulunan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. 

İlçenin İran'a açılan sınır kapısı olan Esendere Gümrük Kapısı'na gelen Zhang, kapı kapalı olduğu için ilçeden ayrılamadı. 

6 gündür ilçede bir pansiyonda kalan Çinli Zhang'a Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Erdinç Kayhan ve Hemşire Orhan Salim sahip çıkarak ülkesine gidene kadar evlerinde misafir edeceklerini söyledi. 

Ülkesine gitmek için hava yolunun çok pahalı olduğunu bu nedenle kara yolunu tercih ettiğini belirten Zhang, ailesinden bazı kişilerin hasta olması nedeniyle ülkesine gitmek istediğini anlattı. 

Daha çok Güney Afrika’da yaşadığını belirten Zhang, ilçe halkının çok sıcakkanlı olduğunu söyledi.

Zhang, "Bir haftadır Yüksekova’da kalıyorum. Erdinç ve Orhan beyefendiler beni bulup misafir ettiler. Kendi evlerine aldılar kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

Çinli Zhang, Yüksekova'ya 2 yıl önce Çin'den gelin olarak gelen Shan Shan'a da sürpriz yaparak evine konuk oldu.

Yüksekova'da yaşayan Çinli gelin Shan, kendi ülkesinde bir vatandaşın misafir olmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu, kalbinin attığını ve bundan çok mutlu olduğunu belirtti. Çinli vatandaşlar uzun uzun sohbet etti.

1-20210121103332.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.