Cihatçılar 'Şam'ı Özgürleştime Cephesi' adı altında birleşti

Cihatçılar 'Şam'ı Özgürleştime Cephesi' adı altında birleşti

Suriye'de aralarında Şam'ın Fethi Cephesi (Fetih el Şam) ve Nurettin Zengi Tugayı'nın da olduğu 5 cihatçı örgüt, 'Heyet Tahrir Şam' (Şam'ı Özgürleştirme Heyeti) adı altında birleşti.

Suriye ordusuna karşı savaşan ve El Nusra'dan ayrıldığını iddia eden Şam'ın Fethi Cephesi ile Ceyşü'l Sünne, Ensaruddin, Liva El Hak ve Nureddin Zengi örgütü kendilerini feshederek Heyet Tahrir Şam (Şam'ı Özgürleştirme Heyeti) adı altında birleşti.
Yeni oluşumun lideri olarak Ahrar'uş Şam'ın eski lideri ve halen Ahrar'uş Şam şura üyesi olan Ebu Cabir Haşim eş Şeyh seçildi.Heyet Tahrir Şam'ın askeri emiri ise Şam'ın Fethi Cephesi lideri olan Ebu Muhammed el-Culani oldu.

Yeni oluşuma katılacak olan grupların fesh edildiği ve bundan sonra Heyet Tahrir Şam adı altında faaliyet gösterecekleri açıklandı.

Birleşen grupların tamamı Kıgızistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye barış görüşmelerine katılmamıştı.ABD ve Rusya Şam'ın Fethi Cephesi'ni terör örgütü olarak görüyor çünkü halen El Kaide'nin Suriye kolu olduğunu düşünüyor.

Cihatçı örgütler daha önce de Fetih Ordusu çatısı altında birleşmişlerdi fakat destek bulamamışlardı.

Halep başta olmak üzere birçok yerde Suriye ordusu karşısında yenilgiye uğramışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.