CHP’nin Diyarbakır adayı çekildi

CHP’nin Diyarbakır adayı çekildi

Diyarbakır’da CHP 9. Sıra Milletvekili Adayı Gülay Emre, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Emre ‘partisinin kadın aday sıralamasına yönelik’ eleştiriler yaptı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Gülay Emre, listeyi hazırlayan yöneticilerin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Emre, “AK Parti hükümetinin kadınlarla sorunu var, bunu biliyoruz ve farkındayız. Yüzde 1400 artan kadına şiddet, kadın cinayetleri ve tecavüzleri bunun en bariz örneğidir. Bütün bu politikaların ürünü olan “ Yeni Ahlak Anlayışı” ne yazık ki partimizde de bazı yöneticilere bulaşmıştır. Ne yazık ki; hayatları boyunca sosyal demokrat bir partinin sokağından bile geçmemiş. CHP dışında hemen her partide yer aramış ama oralarda bile kabul görmemiş, sırf listeyi tamamlamak için eklenmiş kişiler Diyarbakır’da listenin ilk sırasında milletvekili adayı yapılmıştır. Bu kirli karara ortak olmamak adına bir üye olarak partime hizmet etmeye devam etmenin onuru ile milletvekili adaylığından istifa ediyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.