CHP’li Kaya: Hakkari’nin iki temel sorunu var

CHP’li Kaya: Hakkari’nin iki temel sorunu var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Hakkari'nin iki temel sorununun bulunduğunu bu sorunlardan birinin demokrasi diğeri ise üretim olduğunu belirtti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, bir dizi temas ve inceleme için Hakkari’ye geldi.

Öğle saatlerinde kente gelen Kaya ve Beko CHP Hakkari il ve ilçe yöneticileri tarafından Depin’de karşılandı.

CHP il binasına geçen  heyeti temaslarına ilişkin burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Heyetin temaslarına ilişkin kısa bir açıklamaya yapan CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, genel merkez tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile İzmir Milletvekili Kani Beko’ya Hakkari’ye geldikleri için teşekkür etti.  

‘İnşallah güzel şeyler olacak’ diyen Demir. Kaya ve Beko’nun Hakkari’nin sorunlarını genel başkana ileteceğini ve Türkiye’nin gündemine getireceklerini söyledi.    

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise CHP olarak bugünden itibaren 81 ildeki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin ve çalışanların sorunlarını tespit etmek sahaya çıktıklarını söyledi.

c5-005.jpg‘Bizim hazırlığımız iktidar hazırlığıdır’ diyen Kaya, bugünden itibaren sorunları tespit edeceklerini ve parlamento gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

Hakkari’nin iki temel sorunu olduğunu belirten Kaya, “Biri demokrasi sorunu, biride üretim sorunudur. Demokrasi yoksa üretim yoktur. Çünkü insanlar ürettiklerinin katma değerlerini alabilmesinin bir tek koşulu var. Seçtikleri tarafından yönetebilmektir. Halkın iradesine hipotek konularak Türkiye’de demokrasi var edilemez. Türkiye’deki tüm siyasi partilerin görevi demokrasiyi inşa etmektir. Cumhuriyet yaşarsa barışta olur. Hakkari’de huzur yoksa inanın Ankara’da huzur olmaz. Hakkari’de yaşanan en ufak huzursuzluk Ankara’da bizi uykusuz bırakır. Biz bu duygu ve düşüncelerle siyaset yapıyoruz. İlk yapılacak seçimlerde Hakkari’nin vereceği iradeyle burada hem yerel yönetimlerde hem de genel yönetimlerde başarıya koşacağız” dedi.  

c6-002.jpgCHP İzmir Milletvekili Kani Beko da özellikle Hakkari esnafı ve genelde tüm Türkiye esnaflarının taleplerini sıraladı ve bir esnaf bakanlığının kurulmasını gerektiğini ifade etti.

CHP MYK’sının talimatıyla Hakkari’ye geldiklerini belirten Beko, “Sadece biz değil diğer vekil arkadaşlarımız da Türkiye’nin bir çok ilinde dolaşacaklar. Öncelik kOBİ’ler olacak. Arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Ve buradan aldığımız mesajları bir dosya hazırlayacağız. Hazırladığımız dosyayı da genel başkanımıza sunacağız. Bunun için biz buralara geldik” dedi.  

‘Kürt sorunu isyanla çözülmez ama inkarlarla çözülmez’ diyen Beko, “Demokrasi dediğimiz sistem çoğunluğun azınlığı yönetmesi değil. Azınlığında söz sahibi olduğu bir sistemdir demokrasi. Siyaset neden yapılır? Siyaset ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının adaletli bir şekilde dağıtılması için gereklidir. Ama bugüne geldiğimizde istatistikler ortada” şeklinde konuştu.

CHP’li Kaya ve Beko Hakkari’deki Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda esnaflar ve girişimciler ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyecek.

c2-005.jpgc3-003.jpgc11.jpg

c4-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum