CHP'li Erdem: Hakkari'de yüzde 90, Türkiye'de yüzde 58 hayır çıkar

CHP'li Erdem: Hakkari'de yüzde 90, Türkiye'de yüzde 58 hayır çıkar

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, partisinin Hakkari'de düzenlediği mitinge yaptığı konuşmada referandumda Hakkari'de yüzde 90, Türkiye genelinde yüzde 58 oranında ‘hayır’ oyu çıkacağını ileri sürdü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, partisinin Hakkari'de düzenlediği 'Hayır' mitingine katıldı. Erdem,  16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Hayır ' oylarının Türkiye genelinde yüzde 58 , Hakkari'de ise yüzde 90 olacağını, bu nedenle 'Hayır' oylarının rekortmeni Hakkari olacağını söyledi.
CHP Hakkari il Örgütü tarafından Sümbül Mahallesin'deki Otobüs Terminali bahçesinde 'Hayır' mitingi düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı 'Hayır' mitingi için gelen vatandaşlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alınırken, ellerini Türk bayrağı ve Hayır bayrakları alan vatandaşlar  'Hayır' otübüsünden çalınan  CHP'nin 'Hayır'  ve Kürtçe şarkıları eşliğinde halay çekti. Mitingi alanına gelen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
CHP otübü üzerine çıkan CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında Hakkari'nin yüzde 85, ülke genelinde ise 'Hayır'ın yüzde 60 çıkacağını söyledi.

Daha sonra  halkı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan  CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 'Hayır'ın 16 Nisan'dan sonra ülkeye hayr getireceğini belirterek şöyle konuştu:
"Değerli Hakkarili hemşehrilerim sizlere Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını , muhabbetlerini getirdim.Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ilk günden beri anayasa üzerinde konuşmalar yapıyor.Şimdi onun konuşmalarına bakarak bu anayasada ne olduğunu da ben şöyle anladım.Anayasının birinci maddesi ey Kılıçdaroğlu, ikinci madde ey Kılıçdaroğlu,üçüncü madde ey Kılıçdaroğlu. dördüncü madde ey Kılıçdaroğlu bayka bir şey söylemiyor.Siz bu anayasa ile ilgili Cumhurbaşkanının ağzından bir tek cümle duydunuz mu? Ben duymadım. Şimdi bir Başbakanımız var.Şehir şehir dolaşıyor. Ne diyor biliyormusunuz.'Değerli vatandaşlarım ben çok gereksiz bir adamım lütfen beni görevden alın diyor'.Şimdi memleketi karış karış gezip kendini feshetmek isteyen bir Başbakanımız var ne kadar garip değil mi.Şimdi ne olursa olsun ben de Başbakan'a diyorum ki; inadına seni feshettirmeyeceğiz.
Başbakanlığı,  Cumhurbaşkanlığı cumhuriyeti oluşturan kurumların demokratikleşmesi için mücadele edeceğiz.Bugün biz bu ülkede bütün farkılıklarımızla, bütün farklı düşünceleremizle , kimliklerimizle , inançlarımızla bir arada eşit ve özgür bir biçimde eşit olmanın yollarını aramak durumundayız.Bizim yapmamız gereken budur.Ama gel görkü, bir ayasaya getirmişler. Bizim orada derler 'Bu anayasanın mala davara faydası yok'Ben de Malatlalıyım. Aynı zamanda bir taraftan Elazığ, öbür taraftan Karslıyım.Bu yörenin insanıyım , Fakat bu anayasanın Mala , davara faydası yok"

CAMİLERİ SİYASİ OFİS HALİNE GETİRDİLER'

AK Parti hükümetine yüklenen Erdem, "Sen camileri bile böldün.Hadi partimizi bu konuda eleştiriyorlar ya, ama bunların döneminde camiler siyasi parti ofisi gibi haline getirildi.Bu anlayışın inancımıza, düşüncemize, değerlerimize verdiği zararları tarihte hiç kimse vermedi.Hatta ve hatta Hz. Hüseyin'in şahadetine sebep olmuş olan Yezit bile camide siyaset böyle yapmadı.Yıllar önce ben bir kitap yazdım. Dedim ki; Türkiye'de bir cemaat tehlikesi var.Bir Fetullahçı tehlike var dedim.Benim kitabımı topladılar,yargıladılar, kumpas davalarına koydular.Ogün ne söylediysem bugün söylediklerimin hepsini gördüler.Şimdi de söylüyorum : bu başkanlık sisteminin geçmesi halinde bu işte en büyük sıkıtıyı Recep Tayyip Erdoğan çekecek. Neden , çünkü bütün dünya , bütün dünyanın emparyalistleri bu sistemin geçmesini istiyor.Niçin? Bir kişiyi koltuğunun altına alırsak o ülkeyi daha rahat yönetiriz diyorylar. Bugün 'Hayır' diyenler Türkiyede demokrasiye sahip çıkan insanlardır.Bir safsata çıkartılar. Hayır diyerler teröristmiş.Ben gittiğim her yerde 'Hayır' diyen vatandaşlarla bir araya geldim. Ben onların gözlerinde birlikte yaşam iradesi gördüm, demokrasi gördüm.Asıl teröristler bu ülkeyi 'Evet' ve 'Hayırcı' diye kategorize edenlerdir"Bunun için 16 Nisan'da Hayır diyoruz. Ben buraya gelirken çok güzel bir köprü gördüm. Ok köprüyü rahmetli Deniz Gezmiş ve arkadaşları yaptı. Onlar yaşasalardı bu ülkenin tam bağımsızlığı için çok güzel köprüler yaparlardı.Onları rahmetle anıyorum"dedi.

Kaymakamların halkın üzerinde baskı kurup 'Evet' için destek istediklerini ileri süren Erdem, bu anayasanın geçmesi halinde en büyük belanın onların başına geleceğini söyledi.

BİZ DE SANDIK SEFERBERLİĞİ İLAN EDİYORUZ'

Hakkari'de sandık seferliği ilanı yapan Erdem,"Bugün buradan Hakkari'den bütün Türkiyeye seslenirken diyoruz ki, sandık seferberliği ilan ediyoruz.Bu sandık seferberilğine gönüllü olarak herkesin katılması gerekiyor.Bir kişi bir kişidir.Bir oy bir oydur. Koşarak oy kullanmaya gidin.16 Nisan'da ülke genelinde 'Hayır' yüzde 58, Hakkari'de ise yüzde 90 çıkacak. Hakkari'nin 'Hayır' ile Türkiye rekoru kıracağına inanıyoruz ve bizler 17 Nisan sabahında Hakkari halkımızla barış ve kardeşlik halaylarını burada çekeceğiz" diye konuştu.

Milletvekili Erdem, konuşmasını ardından seçim otobüsünden çalınan Kürtçe müzik eşliğinde vatandaşlarla kol kola girip halay çektikten sonra mitinfg alanından ayrıldı.

foto-galeri-icon-031.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum