CHP'li Çivi'den 5 Aralık Kadın Hakları Günü mesajı

CHP'li Çivi'den 5 Aralık Kadın Hakları Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi MYK üyesi ve Hakkari Kadın Kolları Başkanı Suzan Duran Çivi 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

CHP MYK Üyesi ve Hakkari Kadın Kolları Başkanı  Suzan Duran Çivi mesajında şu ifadelere yer verdi:

“5 Aralık 1934 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.

Mustafa Kemal Atatürk kadınlara çok önem vermiş ve kadınlarımız hakkında şu sözü söylemiştir. ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi kadınlara karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı sosyal topumun bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organ işlemezse o sosyal toplum felçlidir.’ İşte tüm bunlardan dolayı kadınlarımıza gereken önemi vermeliyiz. Kadınlarını okutmayan toplumlar yıkılmaya mahkumdur. İlletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmesini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve irfan sahibi olacaktır.’

Kadınların toplumda ve siyasi arenada hak ettiği yere gelmelerini umut ediyor bizlere bu hakkı tanıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.