CHP’den Muharrem İnce’nin altı iddiasına altı yanıt

CHP’den Muharrem İnce’nin altı iddiasına altı yanıt

CHP İletişim Koordinatörlüğü, Muharrem İnce’nin bu sabahki basın toplantısında dile getirdiği iddialara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı kampanyasında İnce’ye yeterli destek verilmediği iddiası hakkında CHP, bir önceki seçim kampanyasında 16 milyon TL harcanırken İnce’nin kampanyasına parti tarafından 82 milyon TL ayrıldığını belirtti.

Parti, İnce’ye yakın isimlerin aday gösterilmediği suçlaması hakkında ise “Adaylar kazanma potansiyeline göre belirlendi” dedi.

CHP, seçim gecesi İnce’yle veri paylaşılmadığı iddiasına ise şöyle yanıt verdi:

“Seçim günü 16.30’da Parti Sözcüsü Sayın Bülent Tezcan Cumhurbaşkanı adayımızı aramış seçim gecesi sonuçların sayın Genel Başkanımızla birlikte genel merkezde izlenmesi noktasında davette bulunulmuş ancak bu davet sayın Cumhurbaşkanı Adayımız tarafından kabul görmemiştir.”

Parti reklamlarında İnce’den çok Kılıçdaroğlu’nun reklamının yapıldığı iddialarına ise billboardlarda İnce’nin üç katı, filmlerde ise beş katı olduğu belirtildi.

CHP, seçimde sandıklara daha önceki hiçbir seçimde olmadığı kadar sahip çıkıldığını, bu sayede daha önce vekil çıkarılamamış yerlerde vekil çıkarıldığını açıkladı.

Açıklamada İnce’nin “CHP Kürt seçmenlere yüreğini açarak teşekkür edemedi” iddiası hakkında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm seçimlerde Genel Başkanımız ve Parti Sözcülerimiz seçmenlerin inanç ve kökenine bakmadan, hangi partiden olursa olsun, CHP adaylarına oy veren tüm seçmenlere teşekkür etmişlerdir.

“CHP adlığı yer bir oyun kıymetini bilmekte, demokrasiye sahip çıkan tüm partilerin seçmenlerine de bugün yürekten teşekkür etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.