CHP: Yeterince oy çalamadılar, seçimi çalmaya çalışıyorlar

CHP: Yeterince oy çalamadılar, seçimi çalmaya çalışıyorlar

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın 'usulsüz seçmen kaydı'nı gerekçesiyle ilçedeki seçimlerin iptalini istemesine tepki gösterdi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın ‘usulsüz seçmen kaydı’nı gerekçe göstererek ilçedeki seçimlerin yenilenmesi talebine CHP’den ilk değerlendirme geldi. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, seçim öncesinde CHP’nin usülsüz seçmen kayıtlarına dair yaptığı itirazların dikkate alınmadığını hatırlatarak “Oyları yeterince çalamadılar şimdi seçimi çalmaya çalışıyorlar” dedi.

Tezcan T24’e yaptığı değerlendirmede, “Usülsüzlük yapıldıysa kendileri yapmıştır. Usülsüz seçmen kaydına dair bugüne kadar bizim şikayetlerimiz itirazlarımızı dikkate almayan, varsa gidin şikayet eden kendileriydi. Devlet ellerinde, bir usülsüzlük varsa kendilerinindir” diye konuştu.

“Fark 18 bin, usülsüz seçmen varsa da bu sonucu etkilemez” yorumunda bulunan Tezcan, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının verilmesi taleplerine dair de şunları söyledi: “Normalde 2 gün içinde itiraza dair karar verilmesi lazım. Ama ne zaman verirler bilmiyoruz. Ankara’da Mansur Yavaş’ın itiraz süreci devam ederken vermişlerdi Melih Gökçek’e. Şimdi de vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, 22 Ocak tarihinde yerel seçime ilişkin olarak açıklamada bulunmuştu. Güven, şunları söylemişti: “Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok.” (T24)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.