CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı

CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı

CHP ve İYİ Parti'nin ittifak konusunda anlaştığı belirtildi. İstanbul, Ankara, İzmir ve CHP'li büyükşehir belediyelerinde İYİ Parti'nin adayını destekleyeceği öğrenildi. Mersin'de ise 2 parti de aday çıkaracak.

CHP ve İYİ Parti yerel seçimde işbirliği konusunda anlaştı. CHP Genel Merkezi’nde görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Meral Akşener, “İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Biz de iki genel başkan olarak sizlerle bu sonucu paylaşmak için buradayız. Ülkemize hayırlar, uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Ve aday olan ve olacak bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Görüşmeleri yürüten parti yetkililerine ve Akşener’e teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara teşekkür ediyorum. Arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorlukların sizler de tahmin edersiniz. Ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye vardı.

Türkiye’yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. Bir kış ortamındayız inşallah baharda, Türkiye de bir baharı yakalayacak. Huzur, umut içinde bir Türkiye’yi yerel yönetimlerden başlayarak, demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Güzel şeyler olacak. Biz kendimizi Türkiye’ye adamış insanlarız, bireysel bir beklentimiz, çıkarımız yok.”

CNN Türk’ten Ünal Kaya’nın haberine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’da İYİ Parti, CHP’yi destekleyecek. Mersin’de ise 2 partinin aday çıkartacağı öğrenildi. Belediyelerin CHP’de olduğu Tekirdağ, Aydın, Muğla ve Hatay’da da İYİ Parti CHP’yi destekleyecek.

Anlaşma sağlanan ve henüz isimleri öğrenilemeyen diğer illerde ise CHP, İYİ Parti adaylarını destekleyecek. Bu iller arasında Denizli, Kocaeli, Samsun, Trabzon ve Ordu’nun olduğu öne sürüldü. Balıkesir’de CHP’nin adayını geri çekeceği ve İYİ Parti’nin adayı İsmail  Ok’u destekleyeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum